Geen grote Nederlandse (sport) evenementen zolang er geen vaccin is

56
dutch-tt-2019
Dutch TT 2019 | foto© TT Circuit Assen

Grote (motorsport) evenementen kunnen mogelijk pas weer over meer dan een jaar pas weer worden georganiseerd in Nederland. Dat staat in een brief van het kabinet, waarin de woensdag 06 mei door de overheid gepresenteerde versoepeling van de coronamaatregelen worden toegelicht.

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels zijn er zeker 250.000 doden te betreuren en meer dan 3,5 miljoen besmettingen bekend. Veel van de strenge maatregelen tegen het coronavirus zijn of worden echter de komende tijd versoepeld, zo bleek woensdagavond 06 mei tijdens een door de Nederlandse overheid belegde extra persconferentie. Zo gaan de scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen weer open. Maar van grote en andere massale (sport) evenementen met een landelijke uitstraling komt het voorlopig, zo blijkt uit een schrijven van ’coronaminister’ Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Minister De Jonge schrijft in zijn brief aan de Kamer dat hij niet kan zeggen wanneer “massale evenementen met een landelijke uitstraling” weer mogelijk zijn. Volgens hem kan dat eigenlijk pas als er een vaccin is. “Niemand weet hoelang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is reëel”, meldde De Jonge donderdagochtend aan de Kamer.

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen weer worden gehouden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft, denkt het kabinet.

Motorsport
Wat deze maatregel precies inhoudt voor de motorsport zal de komende tijd duidelijk moeten worden, maar dat deze maatregel verstrekkende gevolgen zal hebben voor de komende ‘grotere’ motorsportevenementen op het TT Circuit Assen moge duidelijk zijn. De kans lijkt dan ook heel erg klein dat de voor dit jaar nog op het programma staande publieksevenementen, waaronder de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship in augustus, en de in september te verrijden Nederlandse ronde van het British Superbike Championship, de GAMMA Racing Day, sowieso niet volgens de oorspronkelijke planning verreden kunnen worden. Mocht er pas over een jaar of nog later een vaccin komen dan kan dit zelfs ook nog heel vervelende gevolgen hebben voor komend seizoen en ook het doorgaan van de 2021 editie van het WK Superbike en de Dutch TT hiermee op losse schroeven komen te staan.

In hoeverre de evenementen wel georganiseerd kunnen en mogen worden zonder de aanwezigheid van publiek is nog niet bekend. Het worden derhalve spannende tijden voor zowel de organisatie (s) als ook de Nederlandse motorsportfans, niet vanwege de actie op de baan maar vanwege het wel of niet doorgaan van de evenementen binnen onze zo geliefde sport op het bekende TT Circuit Assen.

Wordt vervolgd…..

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App