De veertigste editie van de Ducati Club Race, die van 24 t/m 26 mei 2019 plaats vond op het TT Circuit Assen, is opnieuw een groot succes geworden. Begenadigd door goed weer (vooral op zaterdag) kon het uitgebreide programma vlot worden afgewerkt.

Op zondag ontstond enige vertraging door een oliespoor, dat gelukkig heel snel kon worden verwijderd. Een licht regenbuitje voor de start van de tweede zijspanrace zorgde voor het uitstellen van de start. Om toch op tijd het evenement te kunnen afsluiten werden de resterende races enkele ronden ingekort.

De eerste wedstrijden werden zaterdagmiddag al verreden, maar het overgrote deel van de in totaal negentien (!) races was op zondag. In sommige races reden meerdere categorieën tegelijk, waardoor er niet minder dan 32 podium ceremonies plaatsvonden. Iedereen kreeg een fraai beeldje van beeldhouwer Wessel Bezemer. Deze heel speciale prijzen werden door de ontvangers zeer op prijs gesteld. Ze zullen ongetwijfeld een ereplaats in de diverse prijzenkasten krijgen.

Naast alle Ducati-klassen kwamen ook nog andere klassen aan de start. Daarbij voor het eerst zijspannen, die twee races meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap reden. Voormalig wereldkampioen Bennie Streuer werd slachtoffer van de weersomstandigheden. Hij gokte erop dat de regen zou doorzetten en liet regenbanden monteren. Op de toch droog blijvende baan reed hij zijn banden helemaal kapot en zakte van de eerste naar de vierde plaats. In de eerste race waren hij en zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau tweede geworden achter het duo John Smits/Gunter Verbrugge. De tweede race werd gewonnen door de Duitsers Markus Schlosser en Marcel Fries.

Niet alleen op het circuit was voortdurend iets te zien, ook in het rennerskwartier was volop activiteit. Handelaren hadden er hun waar uitgestald, er was muziek, er konden demoritten worden gemaakt op Ducati’s en de Ducati-liefhebber ontmoette er zijn of haar mede-liefhebbers.

Jeroen Ouwerkerk, voorzitter van de Club Race Commissie, was na afloop een tevreden mens.

Jeroen Ouwerkerk: “Het is allemaal goed gegaan. Er zijn zich geen zware ongelukken geweest. Het was gezellig druk. Er zijn ruim 5000 bezoekers geweest, net iets meer dan vorig jaar. De paddock party van zaterdagavond was zeer geslaagd. Het was weer een mooi evenement, waar solomotoren, zijspannen, tweetakten en viertakten, classics en nieuwe motoren aan mee hebben gedaan. De zijspanrijders waren heel tevreden, zodat ik verwacht dat zij een blijvertje in het programma zullen zijn.”

Alle uitslagen van de veertigste editie van de Ducati Club Race: Volledige uitslagen

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App