Hector Barbera zal de rest van het seizoen uit komen in het Bennetts British Superbike Championship. De voormalig MotoGP coureur neemt tijdens de nog resterende wedstrijden van het seizoen de plaats in van de onlangs bij het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki vertrokken Glenn Irwin.

Hector Barbera zal ook de nog resterende wedstrijden van dit seizoen actief blijven als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. De 32-jarige Spanjaard maakte eerder dit seizoen in Donington Park al zijn debuut in het kampioenschap als vervanger van geblesseerde Ben Curry, een invalbeurt voor het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki die onlangs al een vervolg kreeg toen Glenn Irwin tijdens het evenement op Snetterton vanwege ziekte verstek moest laten gaan en enkele dage later plotseling het team verliet.

Op Thruxton stapte Barbera voor de derde keer dit seizoen op de Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki en de verwachtingen waren er dan ook al snel dat de Spanjaard de rest van het seizoen actief zou blijven, een officiële bevestiging was er tot op heden echter nog niet maar daar kwam vandaag dus verandering in.

Middels een officieel persbericht heeft Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki nu bevestigd dat men overeenstemming met de Spanjaard heeft weten te bereiken en dat hij definitief de nog resterende wedstrijden van het seizoen voor het team actief zal zijn.

Hector Barbera: “Ik ben hier erg blij mee; soms heb je in het leven slecht nieuws, maar soms heb je ook heel goed nieuws zoals dit. Ik kon deze kans niet laten schieten omdat ik de nabije toekomst heel graag actief wil blijven in dit kampioenschap. Ik hou van het kampioenschap; de fans zijn ongelooflijk, en ik ben het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki-team zeer dankbaar voor deze kans, een hele mooie kans om mezelf te bewijzen.”

Pete Extance, teameigenar Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki: “We zijn blij dat Héctor zich voor de rest van het seizoen bij het team voegt. Hij heeft eerder dit jaar al enkele goede resultaten weten te behalen en laten zien dat hij met de besten meekan in het BSB. We kijken uit naar zijn optredens de rest van het seizoen op de Quattro Plant JG Speedfit ZX10-RR. Hij is zeker enthousiast om fulltime in BSB actief te zijn en kijkt vooral uit naar de circuits die hij goed kent, zoals Assen, Donington Park en Brands GP.”

Barbera, die tussen 2010 en 2017 meer dan 130 keer aan de start stond in de MotoGP klasse, heeft een moeilijke tijd achter de rug o.a. vanwege een aantal vervelende privé situaties waarin hij vanwege het rijden onder invloed in aanraking kwam met de Spaanse justitie en die hem uiteindelijk ook zijn baan koste als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

 

Handige links British Superbikes Thruxton – Round 7

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App