Het FlexBox HP40 Moto2 Team heeft Héctor Garzó aangetrokken als vervanger van de onlangs bij het team vertrokken Augusto Fernandez. De 21-jarige Spanjaard tekende deze week een tweejarige overeenkomst bij het team van Sito Pons.

Het FlexBox HP40 Moto2 team had haar samenstelling voor komend seizoen al enige tijd rond, maar een week geleden kwam er een kink in de kabel toen Augusto Fernandez bekend maakte de overstap te maken naar het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Moto2 team.

Het Belgisch – Spaanse Moto2 team moest plotseling op zoek naar een vervanger nadat Alex Marquez door het Repsol Honda Team werd aangetrokken als vervanger van de inmiddels gestopte Jorge Lorenzo. De keus van Estrella Gailicia 0,0 Marc VDS viel daarbij op Augusto Fernandez. In goed onderling overleg met Sito Pons werd er een oplossing gevonden en het FlexBox HP40 contract tussentijds ontbonden. Pons moest vervolgens op zoek naar een vervanger en nieuwe teamgenoot van Lorenzo Baldassarri.

Tijdens de eerder deze week verreden tweedaagse privé-test op Circuit Ricardo Tormo in Valencia zagen we Héctor Garzó in actie op de FlexBox HP40 Kalex Moto2 machine. Tijdens deze tweedaagse test maakte de uit Valencia afkomstige coureur een goede indruk, iets dat er toe geleidt heeft dat Garzó inmiddels een tweejarige overeenkomst met het team heeft gesloten en in 2020 en 2021 in de kleuren van FlexBox HP40 actief zal zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Héctor Garzó: “Ik ben het hele FlexBox HP 40 team, met name Sito Pons, zeer dankbaar voor de kans die men mij biedt voor komend seizoen. Het is een droom om tijdens mijn eerste seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap uit te mogen komen voor een geweldig team als dit. Ik ga mijn best doen, en zal me in alle wedstrijden altijd 100% inzetten en ik hoop dat alles goed gaat verlopen. Ik wil zowel de sponsors van het team als mijn persoonlijke sponsoren bedanken voor het vertrouwen en ik hoop dat ik hun dit vertrouwen terug kan betalen met het behalen van goede resultaten.”

Garzó is 21 jaar oud en is afkomstig uit Valencia. Het afgelopen seizoen was hij actief in zowel de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol als ook in de nieuwe FIM MotoE World Cup.