Galang Hendra Pratama heeft zaterdagmiddag in de kwalificatie voor de WorldSSP 300 klasse de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald voor Manuel González en Mika Perez. Scott Deroue was de beste Nederlander met de zesde tijd, Jeffrey Buis kwam naar de elfde tijd, Robert Schotman de dertiende, Dion Otten de twintigste, Victor Steeman de 27e en Koen Meuffels de 31e die daardoor deel moet nemen aan de Last Chance Race. 

Zaterdagmiddag werden de twee kwalificatiesessies verreden voor de B en A groep van de World Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. Na sneeuwval tijdens de kwalificatie voor de WorldSSP klasse begon het tijdens deze sessie op sommige plaatsen rond de baan ook licht te druppelen. De buitentemperatuur van 5°C en een asfalttemperatuur van 8°C hielpen daar uiteraard ook niet aan mee.

B groep
Dat de omstandigheden veruit van ideaal waren bleek in de sessie voor de B groep aan het aantal valpartijen. Andy Verdoiä, Daniel Blin en Mateo Pedeneau crashten al gauw ter hoogte van de Ossebroeken, Kevin Sabatucci kwam ten in de Strubben waarna Alexandra Pelikalova en Enzo de la Vega onderuit gingen in de Ramshoek.

Uiteindelijk reed Scott Deroue met een 1’52.113 de snelste rondetijd voor Borja Sánchez en Jeffrey Buis. Francisco Gómez noteerde de vierde tijd voor Jack Hyde en Maximilian Kappler met verder Andy Verdoiä, Daniel Blin, Dorren Loureiro en Enzo de la Vega in de top tien. Victor Steeman eindigde als elfde.

A groep
In de beginfase van de kwalificatie voor de A groep gingen de coureurs meteen de baan op aangezien het op dat moment nog droog was. Galang Hendra Pratama sloeg meteen toe en reed met een 1’51.475 de snelste rondetijd wat hem pole position opleverde voor Manuel González en Mika Perez. De vierde tijd werd gereden door Hugo de Cancellis met daarachter Omar Bonoli, Nick Kalinin, Jan-Ole Jähnig, Ana Carrasco, Robert Schotman en Dino Iozzo in de top tien. Dion Otten noteerde veertiende tijd, Koen Meuffels de negentiende. De KTM coureur zal hierdoor deel moeten nemen aan de Last Chance Race later vandaag.

In onderstaande link zijn de volledige uitslagen waarbij de snelste coureurs, gezien over beide groepen in één lijst staan die daarmee de startgrid vormen voor de race op zondag.

De WorldSSP 300 race op het TT Circuit Assen gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App