Dorna heeft woensdag 08 juli de hernieuwde 2020 kalender vrijgegeven van de Northern Talent Cup. Op de nieuwe kalender prijken een drietal raceweekenden in september met een mogelijke en nog te bevestigende vierde ronde op het TT Circuit Assen.

Ook de dit jaar nieuwe Northern Talent Cup kon vanwege de uitbraak van het coronavirus niet volgens de oorspronkelijke planning verreden worden. Dorna heeft echter nu een hernieuwde 2020 kalender bekend gemaakt, een kalender waarin een drietal wedstrijdweekenden gepland staan, evenementen welke allemaal in de maand september verreden worden in het bijprogramma van het IDM op circuits in Duitsland.

Een vierde wedstrijdweekend staat nog als optie vermeld, deze moet echter nog wel bevestigd worden en zal dan eventueel plaats moeten vinden eind september op het TT Circuit Assen tijdens de eventueel nog te verrijden Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship.

Dit laatste mag en kan op zijn minst opmerkelijk genoemd worden, helemaal omdat TT Circuit Assen voorzitter Arjan Bos onlangs tijdens een persconferentie nog aan de aanwezige media liet weten dat er dit jaar definitief geen World Superbike evenement op het TT Circuit Assen verreden zal worden.

  • 29-30 augustus: Oschersleben – test
  • 07-08 september: Sachsenring – ronde 1
  • 10-13 september: Lausitzring – ronde 2
  • 25-27 september: Hockenheim – ronde 3

Nog te bevestigen: TT Circuit Assen – ronde 4

Nederlanders en Belgen
Drie Nederlanders, te weten Maik Duin, Damian Boessenkool en Kas Beekmans hebben zich ingeschreven voor deze nieuwe wegrace competitie waarin ze aan de start verschijnen in de kleuren van Team KNMV. Amélie Triffet en Lorenz Luciano zullen in de Northern Talent Cup de Belgische eer hooghouden in de kleuren van de Belgian Black Knights – de nieuwe door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique en met steun van o.a. Dorna opgezette Belgian Motorcycle Academy.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App