Maandag 10 juni was het zover. Het TT Monument werd op zijn sokkel gehesen in het Centrum van Assen. Een unieke verchroomde wheelie van een coureur en zijn motor, die de grote betekenis van de inmiddels 76-jarige historie van de Dutch TT symboliseert. Honderdduizenden motorsportliefhebbers hebben er in de loop der jaren gezamenlijk voor gezorgd dat de Dutch TT al heel lang het predikaat “grootste eendaagse sportevenement van Nederland” heeft. En het fraaie TT-Monument geeft uitdrukking aan de verknochtheid van deze grote groep racefans met de Dutch TT. Bron: www.TTBaco.nl /Foto Harry de Jong

Maandag is het transport om ca 12.00 uit Oldenzaal vertrokken en omstreeks 14.00 uur is het monument aangekomen op het TT Circuit waar Dhr. Wigchers, van het gelijknamige transportbedrijf zelf een ere rondje met de vrachtwagen reed over het Circuit.

In het Centrum van Assen aangekomen, zorgde regen dat de hele operatie even werd stil gelegd. Na de fikse hoostbui is het monument uiteidelijk op zijn voetstuk geplaatst en is alles toch nog op zijn “sokkel” terecht gekomen. Een uniek moment voor een uniek monument ! Assen heeft er een tweede object bij waar vele toeristen van Assen zich net als het beeld van Bartje mee zullen laten vereeuwigen. Op woensdag 19 juni a.s. dan feestelijk worden onthuld door de voorzitter van het TT Circuit Assen, Dhr. J.P. Vaessen. Daarna zal het monument worden aangeboden en overgedragen aan loco burgemeester G.J. Piek van Assen.

De Stichting TT-Monument heeft speciaal voor de motorsportliefhebbers de ‘500cc Club’ in het leven roepen. Het aantal leden is gelimiteerd tot 500, en ieder lid vertegenwoordigt 1cc. Elk van de 500 certificaten gaat verzegeld van een prachtig herinnerings geschenk, waarin ook de contouren van de door de kunstenaars Kas Oosterhuis en Ilona LŽnˆÁrd ontworpen wheeli‘nde coureur (zie foto) zijn verbeeld. Het ontwerp verbeeldt een met zijn machine harmonisch versmolten coureur, en wordt vˆ_ˆ_r de komende Gauloises Dutch TT in de Asser Binnenstad geplaatst.

Om de exclusiviteit van certificaat en het herinnerings geschenk te waarborgen, worden zij van 1 tot en met 500 (cc) genummerd, zodat elke bezitter ervan de zichtbare garantie met zich meedraagt tot een unieke club te behoren.

De kosten om bij het selecte gezelschap van de ‘500cc Club’ van het TT-Monument te behoren, bedragen Euro 46,-. Vanzelfsprekend ontvangen de leden ook een uitnodiging om bij de offici‘le onthulling, in juni 2002 vˆ_ˆ_r de 72e Dutch TT, aanwezig te kunnen zijn.

Het lidmaatschap met de daarbij behorende versierselen leent zich ook uitstekend als geschenk voor vrienden, kennissen etc. met een apart TT-gevoel. In dat geval kunt u die 2e naam en adres vermelden op de acceptgiro. De nummers van de certificaten en herinneringsgeschenken worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Wees er dus snel bij, want wie het eerst komt…
Maak Euro 46,- over op rekening nr. 35.60.65.286 t.n.v. St. TT Monument in Assen, vermeld naam en adres van de gelukkige ontvanger (als u dat zelf niet bent), en u ontvangt binnen enkele dagen het certificaat als het herinnerings geschenk in cadeauverpakking.

Voor meer Informatie:
St. TT Monument
Dhr. J. v.d. Voorde
Tel. (0592) 300 588