Horst Saiger weer wakker en aanspreekbaar na zware crash op Red Bull Ring

9
Horst Saiger | foto© FIM EWC

Het gaat weer wat beter met Horst Saiger. De coureur uit Liechtenstein is ontwaakt uit zijn coma en van de beademing af. Twee weken geleden kwam Saiger hard ten val op de Red Bull Ring nadat de remmen van zijn Yamaha YZF-R1 niet meer werkten.

Goed nieuws uit het kamp van Horst Saiger. Twee weken geleden kwam er beangstigend nieuws vanuit Oostenrijk dat de Endurance coureur en road racer zwaar was gecrasht tijdens een test op de Red Bull Ring. Op het circuit in Oostenrijk, dat bekend staat om de lange rechte stukken en haakse bochten, was Saiger aan het testen met een machine van het Yamaha Austria Racing Team (YART) waarbij op een gegeven moment de remmen niet meer werkten.

De zeer spontane Liechtensteiner lag vervolgens in coma en moest aan de beademing, en de ergste uitkomsten werden al gevreesd. Op zaterdag kwam er echter goed nieuws naar buiten van zijn vrouw Tamara en lijkt het voorzichtig beter te gaan met Saiger. Hij is inmiddels uit zijn coma en weer aanspreekbaar, wel is er nog angst voor veel blijvende schade.

Het volgende werd door Tamara Saiger op de Facebookpagina van Saiger Racing geplaatst:

“Hallo allemaal, gisteren hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Horst heeft zijn ogen weer geopend en wordt niet meer beademd. Vandaag hebben we voor het eerst weer met hem kunnen spreken, dat heeft ons ongelooflijk blij gemaakt! Horst is nog behoorlijk in de war en is nog flink onder invloed van alle medicijnen die hem zijn toegediend. Toch is hij alweer de oude. Hij riep dingen zoals “Het matras is te zacht … hij wil zijn groene smoothies … hij moet een paar dagen naar het Isle of Man vliegen om daar behandeld te worden … hij kijkt alweer uit naar zijn comeback … ik moet zijn mails bekijken of er al nieuws vanuit Macau is gekomen want hij moest zich aanmelden … over twee maanden is hij weer fit” – dat soort dingen.

Er zijn nog wel een paar dingen die ons zorgen maken, maar daar denken we nu maar even niet aan. We zijn nu heel blij dat hij er weer bij is. Bedankt aan iedereen voor het medeleven, alle lieve berichten en natuurlijk de talrijke bestellingen van T-shirts. We zijn behoorlijk verrast en ook Horst zal het heel leuk vinden om alles te lezen.

Dank aan iedereen voor de hulp in deze moeilijke tijd. Tamara & Co.