IDC- poles op de Nürburgring voor Hamberg en Mackels

1183
jorn-hamberg
Jorn Hamberg | foto© Jan Timmerman

Jorn Hamberg (Dutch Supersport) en Bastien Mackels (Dutch Superbike) hebben zaterdag op de Nürburgring de pole voor zich opgeëist tijdens de derde ronde van het International Dutch Championship (IDC). Het tweetal wist zaterdag tijdens de kwalificaties de beste startpositie veilig te stellen voor de zaterdagmiddag en zondag te verrijden races op het historische Duitse circuit.

Na Assen en Oschersleben komen de IDC-coureurs dit weekend voor de derde ronde van het seizoen in actie op het bekende en historische Nürburgring circuit. Nadat er vrijdag al door diverse coureurs een aantal vrije trainingen werden afgewerkt stonden er zaterdag twee kwalificaties op het programma, kwalificaties waarin de startposities bepaald werden voor de twee dit weekend te verrijden races.







Dutch Supersport
In deze gecombineerde klasse, waarin naast de Dutch Supersport coureurs ook de Pro Class 600 coureurs in actie kwamen, was het Jorn Hamberg die met eens snelste ronde van 2’02.818 het rapst was en de pole voor zich op wist te eisen. De Perfomance Racing Achterhoek coureur was met deze rondetijd het snelst voor de Duitser Marc Buchner, Jaimie van Sikkelerus, de dit seizoen voor het eerst op de 600cc machine in actie komende Rick Dunnik en Jeroen Hilster.

Melvin van der Voort, net als Dunnik dit seizoen ook een debutant op een 600cc machine, kwalificeerde zich als zesde voor Finn de Bruin, Anne van Galen, Leon Stolte en Louis van Wijhe.

Met de zestiende rondetijd algemeen werd de Deen Till Belczykowski, de best geklasseerde Pro Class 600 coureur.

Dutch Superbike
In deze klasse ging de pole naast de normaalgesproken in het IDM uitkomende Bastien Mackels. De SWPN & Stichting Zorgeloos Kind coureur voerde na afloop van de tweede kwalificatie de samengestelde tijdlijst aan voor zijn IDM collega’s Jan Mohr en Pepijn Bijsterbosch.

Ricardo Brink werd op de vierde plaats de best geklasseerde reguliere IDC coureur voor Danny van de Sluis die zich na een technisch probleem in de eerste kwalificatie goed wist te herpakken, Frank Nieman, Vasco van der Valk, de Duitser Tim Eby, Nick Vlaar en Joris Lentfert die de top tien completeerde.

Dutch Sport Class 1000 & Dutch Pro Class 1000
De pole in de Dutch Pro Class 1000 klasse ging naar Kjeld Petersen terwijl Eddy Zieleman met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Dutch Sport Class 1000 coureur werd.

Alle categorieën komen zaterdagmiddag nogmaals in actie voor hun eerste race van het weekend.

Handige links IDC races Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter