IDM Supersport 300: Overbeeke pakt prachtige zege in seizoensafsluiter

389
Het Yamaha R3 Cup podium met vlnr Koopman, Overbeeke en van den Broek | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters)

De afsluitende gecombineerde IDM Supersport 300 & Yamaha R3 Cup race van dit 2017 seizoen in Hockenheim eindigde zondagmiddag in een prachtige zege voor Joep Overbeeke. Dennis Koopman en gastrijder Niek van den Broek mochten na afloop met Overbeeke mee naar de Nederlandse Yamaha R3 Cup huldiging.

Bij de start van de race was het opnieuw Kevin Mijwaart die snel het voortouw nam. Jan Ole Jähnig, Max Kappler en Joep Overbeeke lieten zich echter niet afschudden en bleven in het spoor van Mijwaart.

Halverwege de race nam Mijwaart iets teveel risico in de laatste bochten voor start-finish en schoof uit de wedstrijd. In de tweede helft van de race leek het uit te draaien op een Duits één-tweetje maar daarbij was buiten de waard Overbeeke gerekend. Bij het ingaan van de laatste ronde lag onze landgenoot, die eerder steeds op circa 50 meter volgde, plotseling aan de leiding.

Overbeeke kwam ook als leider uit de laatste bocht maar zag in de sprint naar de finish Kappler nog akelig dichtbij komen. Onze landgenoot hield echter een banddikte over en pakte zo een schitterende overwinning. Jan Ole Jähnig pakte de tweede plaats en won daarmee de IDM SS300 wedstrijd. Max Kappler finishte als derde en dat betekende de tweede IDM positie.

Achter het genoemde trio zagen we een prachtig gevecht om de overige podiumplaatsen voor zowel het Nederlandse als het Duitse deel. Dennis Koopman, Micky Winkler en Niek van den Broek en Troy Bude waren de vier hoofdrolspelers in dat gevecht.

Dennis Koopman wist het gevecht winnend af te sluiten en kwam als vierde over de meet gevolgd door Micky Winkler die maar net gastrijder Niek van den Broek van zich af wist te houden. Het eerste R3 raceweekend van de kersverse Yamaha 125 Cup kampioen werd, met deze zesde plaats overall en de derde plaats in de R3 Cup, geweldig afgesloten.

Lukas Franke kwam als achtste over de meet gevolgd door Djoy Blommers die in het begin nog deel uitmaakte van de groep Koopman. Blommers had echter een jumpstart gemaakt en moest daarvoor een drive-through penalty slikken die hem ver terug wierp. Jaro Hoekstra besloot een mooi duel met Thijs Sup en Xavier van Duffelen in zijn voordeel en zij werden tiende, elfde en twaalfde.

Mieke Abbink kwam na een nette race als veertiende over de meet en Milou van Leeuwen zat daar een plaatsje achter. Toine Gierkink kwam helaas niet aan de finish en datzelfde gold voor Luuk Sup die in de openingsfase te maken kreeg met een gebroken ketting.