IDM Superstock 600 pole in Lausitz voor Christian Stange, Bryan Schouten tweede

74
Bryan Schouten
Bryan Schouten | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Christian Stange vertrekt dit weekend op de Lausitzring vanaf de pole in de IDM Superstock 600 klasse. De Kawasaki coureur was vrijdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Bryan Schouten en Thomas Gradinger.

In het bijprogramma van de Pirelli German Round op de Lausitzring komen dit weekend ook de IDM Superstock 600, IDM Superbike en IDM Superstock 1000 coureurs in actie.

Voor de Superstock 600 coureurs stonden er vrijdag een vrije training en een kwalificatie op het programma terwijl er zowel zaterdag en zondag een wedstrijd verreden zal worden.

Tijdens de vrije training was het Christian Stange die met een rondetijd van 1’44.710 na afloop de lijst aanvoerde voor Bryan Schouten en Marc Buchner.

Danny van der Sluis, normaal uitkomend in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup, is dit weekend als gastrijder aanwezig op de Lausitzring. De coureur uit Staphorst, in tegenstelling tot de vaste IDM Superstock 600 coureurs, noteerde met een snelste rondetijd van 1’51.128 de zestiende tijd.

Kwalificatie
Aan het begin van de avond stond de enige kwalificatie op het programma, een sessie waar dus de startplaatsen bepaald werden voor de op zaterdag en zondag te verrijden races.

Net als tijdens de eerste vrije training ging in deze sessie de strijd om de snelste tijd opnieuw tussen Stange en Schouten.

Ondanks dat beiden hun snelste tijden uit de vrije training al snel wisten aan te scherpen trok ook dit keer Stange aan het langste eind met een snelste ronde van 1’42.482.  Schouten bleef uiteindelijk steken op een tijd van 1’43.300, een tijd die weliswaar 0,818 sec. langzamer was maar voldoende bleek voor de tweede startplaats.

Thomas Gradinger werd derde gevolgd door Janusch Prokop en Burchner.

De normaal gesproken in deze klasse ook voorin meestrijdende Kevin Wahr en Eemeli Lathi komen dit weekend niet in actie in de IDM Superstock 600 klasse, het tweetal geeft de voorkeur aan een wildcard optreden in de World Supersport klasse.

Van der Sluis wist in de kwalificatie zijn tijd uit de vrije training ook flink te verbeteren. Gedurende zijn tweede optreden op het Lausitzring circuit scherpte de CVDS Racing coureur aan tot een rondetijd van 1:47.790, een verbetering van ruim drie seconden in vergelijking met de vrije training. Met deze tijd kwalificeerde Van der Sluis zich als veertiende.

 

Handige links Pirelli German Round – Lausitzring

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (Superbike IDM)
Waar te volgen op TV
Het weer op de Lausitzring