Ilse de Haas vaste bakkeniste vijfvoudig wereldkampioen Pekka Päivärinta

3969
ilse-de-haas

Ilse de Haas is komend seizoen de vaste bakkeniste van de Fin Pekka Päivärinta in het FIM Sidecar World Championship. De aanleiding is de ‘last-minute’ invalbeurt van afgelopen weekend bij de seizoensopening in Le Mans.

Afgelopen weekend werd in Le Mans de openingsronde van het 2021 FIM Sidecar World Championship verreden. Het werd voor Ilse de Haas een bijzonder weekend, een weekend die een hele andere wending kreeg dan vooraf verwacht. De 26-jarige Drentse reisde naar Frankrijk als toeschouwer, kreeg vervolgens op het allerlaatste moment een kans om als invaller bij vijfvoudig wereldkampioen Pekka Päivärinta in het zijspan plaats te nemen als bakkeniste – dit naar aanleiding van een blessure van bakkenist Kim Friman die bij een crash in de derde vrije training zijn voet brak.De Fins & Nederlandse combinatie scoorde vervolgens een vierde en een derde plaats in de twee verreden races. Twee goede prestaties die de Finse stuurman hebben doen besluiten om de rest van het seizoen met De Haas als passagier verder te gaan.

Een hele verandering voor de Nederlandse die voornemens was om dit seizoen met Scott Lawrie van start te gaan in het nationale Britse zijspankampioenschap.

Ilse de Haas: “”Het is natuurlijk superleuk. Päivärinta wilde het heel graag en z’n beoogde passagier Friman is sowieso nog een hele tijd uit de running. Dat kan hij zich niet permitteren in de strijd om de wereldtitel. Ik heb er wel een tijdje over moeten nadenken want ik had al andere plannen voor dit seizoen. Ik zou met de Schot Scott Lawrie in het Britse Superbike-kampioenschap gaan rijden. Dus dat is wel dubbel. Maar hij gunde mij deze kans. Ik wil Scott bedanken voor zijn begrip en dat hij me heeft gezegd dat ik mijn droom moet volgen. Ik wens hem en zijn nieuwe passagier succes in de toekomst.”

De strijd om het wereldkampioenschap bestaat dit seizoen uit acht raceweekenden. Over anderhalve week is de tweede ronde van het seizoen in Hongarije en een week later volgt de derde ronde op het circuit van Donington Park in Engeland. De vierde ronde van het seizoen wordt verreden op het TT Circuit Assen (23 t/m 25 juli) waar men net als in Donington Park te gast is bij het WK Superbike.

Volledige uitslagen: FIM Sidecar World Championship Le Mans

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter