Imola 200 Race Resultaten (race verreden op 4 mei 2003)

74

Zongshen eerste, Phase One tweede, Yamaha Austria derde De Zongshen No.1 Suzuki GSX-R1000 van Warwick Nowland en Stephane Mertens hebben Imola 200 mijls race gewonnen, de ronde van San Marino van het World Endurance Championship. Suzuki GB Phase OneÕs Olivier Four en James Ellison werden tweede en Yamaha AustriaÕs Saiger, Wilding en Truchsess werden derde.

Olivier four leidde de openings rondes van de race, hij werd achterna gezeten door Zongshen 2Õs Igor Jerman and Zongshen 1Õs Warwick Nowland. Deze trio liepen weg van de rest. Alleen TrackdazeÕs Mike Edwards kon achter deze trio aan met een achterstand van 1:55 maar bleef de trio in zicht houden.

Jerman nam de leiding voor een korte tijd in ronde 14. Een ronde later werd hij voorbij gereden door Nowland nadat de Phase One motor last begon te krijgen van zijn banden. Na de eerste ronde pitstops lag Zongshen 1 20 seconden voor op Zongshen 2, met Phase One 10 seconden daarachter op de derde plaats.

Yamaha Austria had zicht op de vierde plaats nadat Trackdaze twee rondes verloren had in pits. Endurance Moto 38 was doorgeschoten naar de vijfde plaats.

Police Nationale, in hun eerste race met de Suzuki GSX-R1000 maakte het de twee Yamahas in de laatste 30 minuten lastig. Paolo Blora zijn ronde tijden waren sneller dan beide motoren van Yamaha Austria of de Endurance Moto 38 team.

De race werd pas echt spannend in de laatste rondes toen de Zongshen No.2 koppelingsproblemen kreeg. Dit technisch mankement bracht hem ver terug in het veld en uiteindelijk tot een einde van de race. Yamaha Endurance Moto 38 kon ook de race niet finishen omdat er te weinig brandstof in de motor zat en de laatste rondes niet meer konden uitrijden. Dit was de mogelijkheid voor Phase One om door te schuiven naar de tweede plaats. Yamaha AustriaÕs Superbike R1 schoof door naar de derde plaats en Police Nationale nam beslag op de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar de Bolliger Team, de enige Kawasaki in de race. De zesde plaats ging naar GMT94 en zevende plaats ging naar de hoogst geklasseerde niet permanente team Ð de No. 101 DRE Ducati 999. Fabi Corse werd achtste, Bergamelli negende and KFM Herber werd tiende.

Quotes na de 200 Miles race in Imola (5 mei):

Warwick Nowland, Zongshen No.1: Het geeft ons een goed dat we gewonnen hebben, maar het is nog maar de eerste race van het seizoen. Mijn dank gaat uit naar de organisatie, het team en Dunlop die allemaal hard hebben gewerkt aan de motor om constante rondetijden te kunnen rijden. Ik zag Olivier gaan en ik ben hem achterna gegaan. Alles ging goed. Dit resultaat is pas het begin. Mijn dank gaat uit naar Stephane Mertens vanwege zijn goede prestatie als team maat.

Stephane Merten, Zongshen No.1s: Mijn dank aan de organsiatie van de baan, het was een geweldige baan. Het was mijn eerste keer hier in Imola en ik heb genoten. Ik vind het jammer voor de motor van Zongshen dat een probleem kreeg maar ik ben blij dat het team goed werk verricht heeft.

Olivier Four, Suzuki GB Phase One No.3: Ik dacht dat we een kans hadden om te winnen maar onze afstellingen achter in de motor waren niet goed en dat koste mij mijn banden. Het begon direct al na de start, ik probeerde de motor recht te houden, maar hij bleef maar bewegen.

James Ellison, Suzuki GB Phase One No.3: Alle coureurs hier zijn snel. Ik was verrast dat Warwick en Stephane dezelfde ronde tijden hadden als ik twee jaar gelden hier op Imola met mijn Superstock race. Ik dacht dat ik snel was, maar deze illusie bracht mij snel terug naar de realiteit. Ik heb een goede race verreden.

Erwin Wilding, Yamaha Austria: We gingen heel hard op de motor en hebben al onze best gedaan wat we konden.

Karl Truchsess, Yamaha Austria: Een vijfde of zesde plaats was al voldoende geweest, maar een derde plaats is gewoon perfect.