De IRRC (International Road Racing Championship) organisatie kreeg de afgelopen winterperiode te maken met de nodige tegenslag. Inmiddels zijn de problemen verholpen, gaan de inschrijvingen vanaf zaterdag 01 februari open en is de definitieve 2020 kalender een feit.

De IRRC-organisatie kan opgelucht ademhalen en eindelijk van start met het plannen en organiseren van de 2020 IRRC-kalender. Eind vorig jaar werd de organisatie verrast door een schrijven van de FIM Europe waarin werd aangekondigd dat vanaf 2020 zogenaamde ‘Roadracing’ evenementen niet meer op de officiële kalender van de Fédération Internationale de Motocyclisme vermeld zouden gaan worden.

Dat dit grote gevolgen had voor de IRRC-evenementen en voor flinke opschudding en discussies zorgde binnen de IRRC-familie moge duidelijk zijn (o.a. licenties en verzekeringen). Ondanks een aantal door de IRRC-organisatie gestelde vragen hoe nu verder bleek de FIM Europe niet in staat om de gevolgen voor in dit geval de wegrace duidelijk te maken. Inmiddels is duidelijk geworden dat de FIM Europe een pas op de plaats heeft gemaakt, dat alles gedurende het seizoen 2020 hetzelfde zal blijven als voorheen en dat er vooralsnog geen veranderingen zijn gepland.

Goed nieuws dus voor de IRRC-teams, coureurs en organisaties. Eindelijk kan iedereen beginnen met de actieve voorbereidingen voor het seizoen. Vanaf zaterdag 01 februari 2020 om 12.00 uur gaat de inschrijving open en ook is de definitieve 2020 kalender bekend gemaakt.

In navolging van een al reeds eerder vrijgegeven voorlopige kalender is er echter wel een aanpassing. Zo is het tweede IRRC-raceweekend in Terlicko (CZ), oorspronkelijk gepland voor 13 en 14 juni, geannuleerd zonder dat er een vervangend evenement voor in de plaats is gekomen.

De 2020 IRRC-kalender omvat nu een vijftal raceweekenden welke verreden zullen worden in Nederland, Finland, België, Tsjechië en Duitsland.

Definitieve 2020 IRRC kalender:

  • 09 en 10 mei – Hengelo (Nederland)
  • 03, 04 en 05 juli – Imatra (Finland)
  • 24, 25 en 26 juli – Chimay (België)
  • 15 en 16 augustus – Horice (Tsjechische Republiek)
  • 19 en 20 september – Frohburg (Duitsland)

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App