Jaimie van Sikkelerus in 2021 met MPM ROUTZ Racing in BSB Supersport

509
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© MPM Routz Racing

Jaimie van Sikkelerus en MPM Routz Racing zijn blij om de plannen voor het seizoen 2021 bekend te kunnen maken. Met de Yamaha R6 gaat de coureur uit Akersloot van start in het sterke British Supersport kampioenschap. Daarnaast zal Van Sikkelerus in actie komen met een aantal wildcards in het World Supersport kampioenschap, waarin hij de laatste drie jaar een vaste deelnemer was.

Zoals iedereen weet is 2020 een vreemd seizoen geweest. Sponsoren die niet mochten komen, geen publiek, wedstrijden die verplaatst en geannuleerd werden en overzeese races die werden afgelast. Dit maakt het seizoen minder mooi en interessant voor iedereen die met de sport te maken heeft. Ook voor Jaimie van Sikkelerus was het een bijzonder jaar, waarin hij enkel de race in februari op Phillip Island heeft gereden. Verder heeft hij maar liefst drie operaties ondergaan. Daarom hebben de coureur en het team in goed overleg besloten om te gaan voor een avontuur in het British Supersport kampioenschap in 2021.

Het British Superbike Championship is erg aantrekkelijk voor de sponsoren. Alle wedstrijden worden uitgezonden op British Eurosport en de Eurosport Player. De British Superbike weekenden trekken altijd veel publiek en de evenementen zijn erg toegankelijk voor fans en sponsoren. Het niveau in dit kampioenschap ligt enorm hoog en er wordt gereden op spectaculaire circuits. In Engeland heerst er nog een echt motorsportklimaat en het lijkt MPM ROUTZ Racing geweldig om daar deel van te mogen uitmaken.

MPM Oil is ook groot in Engeland en middels MPM ROUTZ Racing zal men proberen dat nog verder proberen uit te breiden. Daarnaast gaat Van Sikkelerus ook met een aantal wildcards deelnemen in het FIM Supersport World Championship, waardoor hij ook in dit kampioenschap in de picture blijft. MPM ROUTZ Racing zal haar kalender compleet maken met wedstrijden in het Nederlandse ONK Supersport kampioenschap. MPM ROUTZ Racing zal aan alle races in het ONK deelnemen, die niet samenvallen met de BSB. Hierdoor komt Van Sikkelerus ook regelmatig in Nederland in actie; een win-win situatie voor sponsoren en iedereen die de coureur uit het Noord-Hollandse Akersloot steunt.

Van Sikkelerus is momenteel hard bezig aan zijn revalidatie, nadat hij onlangs voor de derde keer is geopereerd aan zijn been. Doordat tijdens deze operaties de posities van zijn benen is aangepast, is hopelijk de spanning uit zijn knieën verdwenen. Hierdoor zou hij eindelijk eens zonder pijn kunnen racen. Team en coureur hebben er alle vertrouwen in dat een fitte Van Sikkelerus voor mooie resultaten kan zorgen in het BSB kampioenschap. Oud-coureur Kevin van Leuven wordt de nieuwe crew chief van ‘The Sikk’. Het doel is om eind maart of begin april de eerste testen te gaan draaien in Spanje ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees ook: Geslaagde derde operatie in 2020 voor Jaimie van Sikkelerus

Het team wil alle sponsoren, mensen die donaties doen en de Club van 125 die Jaimie van Sikkelerus helpen naar de top enorm bedanken. Men gaat er weer vol voor in 2021!Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App