Jeffrey Buis op het podium bij Yamaha R3 Cup in Oschersleben

198
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Henk Teerink

Jeffrey Buis kwam afgelopen weekend in actie tijdens de tweede ronde van de Yamaha R3 Cup. Op het circuit van Oschersleben werd gezamenlijk gereden met de IDM Supersport 300 klasse. De 16-jarige coureur uit Steenwijkerwold wist het weekend af te sluiten met een prachtige tweede plaats!

Jeffrey Buis kwam als gedeelde leider in het Yamaha R3 Cup kampioenschap naar het circuit van Oschersleben in Duitsland voor het tweede raceweekend van het seizoen. Buis had tijdens de eerste races in Croix een overwinning en derde plaats behaald. In Duitsland rijdt de Yamaha R3 Cup samen met de Duitse IDM Supersport 300 klasse. De Yamaha R3 Cup rijdt met een meer standaard reglement vergeleken met de IDM-klasse, waardoor het voor de Yamaha-rijders extra hard werken is om de coureurs uit IDM-klasse bij te kunnen benen.

Buis wist gedurende de trainingen iedere keer snel te gaan. Dit begon al tijdens de vrije trainingen, vervolgens in de kwalificaties en in de races wist hij zijn beste ronden van het weekend te rijden. Buis mocht vanaf vierde startrij en als vierde Yamaha R3 Cup rijder beginnen aan de wedstrijden. In de eerste race wist Buis zich na een matige start al snel naar een tweede plaats in de Yamaha R3 Cup op te werken. Het tempo van de jonge coureur uit Steenwijkerwold ging gedurende de race alleen maar verder omhoog en hij wist uiteindelijk zelfs nog bijna zevende te worden in de totaaluitslag. Buis werd tweede in de Yamaha R3 Cup en stond na de race ook op het podium. Helaas werd hij na afloop gediskwalificeerd, omdat de luchthapper van de motor los bleek te liggen. Omdat het reglement van het IDM anders is, mocht hij zijn punten voor de achtste plaats in de IDM Supersport 300 wel behouden.

Buis was uit op revanche in de tweede wedstrijd en zijn start was deze keer beter. Al snel wist Buis weer de tweede positie te veroveren van de Yamaha R3 Cup rijders. Buis kwam enkel alleen te rijden en dat is lastig in deze klasse waar een slipstream erg belangrijk is. Vervolgens kwam hij in gevecht met Noah Bronkhorst en Kevin Mijwaart, twee andere rijders uit de Yamaha R3 Cup. In de laatste ronde wist Buis beide rijders te kloppen en wist het weekend in Oschersleben dus af te sluiten met een prachtige tweede plaats! Buis werd negende in de IDM Supersport 300 wedstrijd. Na vier wedstrijden staat Buis op een derde plaats in de tussenstand van de Yamaha R3 Cup.

De volgende wedstrijd voor de Yamaha R3 Cup is op 26 en 27 mei op het circuit van Mettet in België.