Junior: Maurischatt wint ADAC Junior Cup race, Postma zesde

107

De op het NŸrburging circuit verreden ADAC Junior Cup race is gewonnen door Max Maurischatt. De Nederlander Johan Postma werd knap zesde.

Met maar liefst veertig gelijkwaardig machines aan de start is de ADAC Junior Cup race vaak een prachtig schouwspel voor de toeschouwers. Allemaal jonge talenten die er vol voor gaan en af en toe moeite hebben de aanwezige adrenaline te kunnen beheersen. Ook op het prachtige circuit in de Eifel werd er weer volop strijd geleverd en het was uiteindelijk Max Maurischatt die met een voorsprong van 0Õ232 sec op Max Fritzsch als eerste over de finish kwam. De twee Duitsers kregen op het podium gezelschap van de Zwitser Adrien Pittet die op de laagste trede plaats mocht nemen.

Op plaats vier kwam Thomas Gradinger over de finish gevolgd door Christoph Beinlich en de Nederlander Johan Postma. De coureur uit Twijzel kwam samen met Gradinger en Beinlich in een groep op ongeveer 8 seconden van de winnaar over de eindstreep. <br /> <br /> De coureurs die streden vanaf plaats zeven werden op een achterstand gereden van ruim 24 sec. van de winnaar. Van deze groep was het Kai Zentner die de zevende plaats opeiste gevolgd door Roman Fischer, Christian Stange. De laatste plaats in de top tien werd een prooi voor de uit Estland afkomstige Endri Piirrsalu.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FADACJuniorCup%2Fmaurischatt-wint-adac-junior-cup-race-postma-zesde%2Ftabid%2F109%2FiNews_ID%2F26475%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>