Kevin Sabatucci als vervanger van Petr Svoboda tijdens IDM Assen

935
kevin-sabatucci
Kevin Sabatucci | foto© WorldSBK.com

Kevin Sabatucci komt komend weekend tijdens de Nederlandse ronde van het IDM Assen aan de start voor FÜSPORT-RT Motorsports by SKM-Kawasaki. Het Nederlands & Duitse team heeft de Italiaan aangetrokken als vervanger van Petr Svoboda, de Tsjech die na het incident met Walid Khan op de Red Bull Ring besloot per direct het IDM Supersport 300 kampioenschap vaarwel te zeggen.

Na het veelbesproken IDM-evenement op de Red Bull Ring – waar Petr Svoboda de Nederlander Walid Khan beschuldigde van onverantwoord gedrag tijdens de tweede IDM Supersport 300 race – en zijn besluit om zich daarna terug te trekken als coureur uit het IDM heeft FÜSPORT-RT Motorsports by SKM-Kawasaki de Italiaan Kevin Sabatucci aangetrokken om komend weekend tijdens de Nederlandse ronde van het IDM in Assen de plaats in de nemen van de Tsjech.

Lees ook: Incident Walid Khan & Petr Svoboda zorgt voor ware rel op social media
Lees ook: Statements Team Freudenberg en RT Motorsport by SKM over incident Khan & Svoboda
Lees ook: Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki verlaat het IDM

Sabatucci heeft veel ervaring met Supersport 300-materiaal. Zo won hij in 2019 de WorldSSP300-race op Donington Park in Engeland en eindigde een seizoen eerder op Imola in Italië op een derde plaats. Bovendien behaalde hij een jaar geleden op het Tsjechische Most de pole met een Kawasaki Ninja 400.

Ook dit seizoen heeft de Italiaan meermaals laten zien snel te zijn. Met 43 punten staat hij twaalfde in de tussenstand van het 2023 WorldSSP300-kampioenschap dankzij onder andere een vijfde plaats op Misano eerder dit jaar tijdens één van zijn Italiaanse thuisraces.

Handige links IDM Assen 2023:

Volledig tijdschema en uitslagen
Live Timing
Live video (zaterdag vanaf 15:50 uur)
Live video (zondag vanaf 12:50 uur)
FotoverslagOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.
                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’