Walid Khan heeft twee knappe zeges behaald in de IDM Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. In beide races was er een grote kopgroep en werd de strijd beslist in de laatste GT-bocht. Ruben Bijman scoorde twee podiumplaatsen en Angelo Licciardi deed goede zaken voor de titel.

Het is spannend in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Voorafgaand aan de races in Assen stond de top-zes binnen 56 punten van elkaar met nog vier wedstrijden te gaan. Deze top-zes bestaat uit Angelo Licciardi, Rick Dunnik, Colin Velthuzien, Ruben Bijman, David Kuban en Toni Erhard. Zondagmiddag werden er twee rijders op het TT Circuit Assen verreden. De eerste startrij werd gevormd door Dunnik, gevolgd door de verrassend sterke Melvin van der Voort en Licciardi. Erhard, Velthuizen en Walid Khan mochten vanaf de tweede startrij aan de races in Assen beginnen.

Race 1: Khan de sterkste in een spannende kopgroep van zeven rijders
Zoals gebruikelijk in deze klasse was het spannend van start tot finish. In de eerste ronde wisten acht rijders zich los te rijden van de rest van het veld. Van der Voort ging vanuit deze groep onderuit in de GT-bocht. Dit gebeurde in de tweede ronde. Khan deed het meeste kopwerk in deze groep. De complete top-zeven ging binnen zeven tienden van een seconde na elkaar de laatste ronde in. Dunnik probeerde toe te slaan in de laatste ronde, maar dit moest hij bekopen met een crash in de laatste GT-bocht. Een dure crash waarbij Dunnik veel belangrijke punten verloor in de strijd om de titel. Khan pakte de overwinning, voor Ruben Bijman die gedurende de race sterk naar voren was gekomen. De Australische gastrijder Harry Khouri werd derde voor Erhard, Licciardi en Velthuizen. Thom Molenaar was ruim het sterkste in de Yamaha R3 Cup. Molenaar won met tien seconden voorsprong ten opzicht van de groep die vocht voor plaats twee in deze klasse. Eddie de Boer won dit gevecht voor plaats in de Yamaha R3 Cup gevolgd door Niek van den Broek, Sasha De Vits en Sven Doornenbal.

Race 2: Khan opnieuw het sterkste, Licciardi doet goede zaken in het kampioenschap
De tweede race werd aan het einde van de middag verreden. In de beginfase ontstond er opnieuw een kopgroep van zeven rijders met daarbij de Nederlanders; Khan, Van der Voort, Velthuizen, Dunnik en Bijman. Na een aantal ronden begonnen het wat te druppelen, waardoor de condities lastiger werden. De tempo van de kopgroep zakte wat terug, waardoor er nog drie rijders konden aansluiten. Tien rijders gingen kort achter elkaar de laatste ronde in. Het werd een enorm spannende finale, die opnieuw gewonnen werd door de sterk rijdende Khan. Licciardi en Bijman finishten als tweede en derde. Licciardi doet daarmee goede zaken voor de titel. Dunnik kwam als vierde over de eindstreep voor Marvin Siebracht, Velthuizen, Van der Voort, Khouri en Kuben. Erhard ging in de laatste ronde onderuit, waardoor Roy Voermans een top-tien klassering kon behalen. Van den Broek wist deze keer Molenaar te kloppen in de strijd voor de winst in de Yamaha R3 Cup. De Vits werd derde in de tweede manche.

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App