In het Gastenboek is een discussie ontstaan over deelnemers aan het EK en WK Supersport. die aanstaande maandag willen deelnemen in Oss. Op Jullie verzoek hebben wij de KNMV om een reaktie gevraagd, die lees je nu hieronder: Foto Van den Beld Fotografie

Beste wegracefans

Hierbij een reactie over de deelname van rijders aan het ONK te Oss die niet op zondag aan de offici‘le trainingen kunnen deelnemen.

Tijdens de vergadering van de Wegrace Commissie op 3 mei jl. is besloten dat alle deelnemers aan wedstrijden voor zowel het Europees als het Wereld Kampioenschap, in de gelegenheid worden gesteld zonder deel te hebben genomen aan de kwalificatie training op zondag, alsnog op maandag tot de start toe te laten. Voor de plaatsing op het startveld van deze rijders wordt gebruik gemaakt van art. 8.4.3 van het ONK Wegrace Reglement 2004.

Op deze manier denkt de KNMV te handelen in het belang van de sport waarbij rekening is gehouden met zowel de rijders, de teams, de organisatoren, de sponsors en bovenal het publiek. Onze rijders afvaardiging op EK en WK-niveau achten wij van groot belang ook voor de nationale wegracesport in Nederland.

KNMV Sport
GŽra Nieuwenhuis
Hoofd Sportzaken