Lentink Sports Racing werkt driedaagse test in Valencia af

1514
colin-velthuizen
Colin Velthuizen (l) en Jeroen Hilster (r) | foto© Lentink Sports Racing

Lentink Sports Racing heeft afgelopen weekend een goede test gedraaid met Jeroen Hilster en de nieuwe aanwinst Colin Velthuizen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Beide coureurs hadden het goed naar hun zin op de Yamaha R6 en konden de trainingsdagen na veel progressie met een goed gevoel afsluiten

De eerste officiële test voor Lentink Sports Racing in het seizoen 2021 is een feit. Van vrijdag 19 maart t/m zondag 21 maart kwamen Jeroen Hilster en Colin Velthuizen in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Ondanks dat het team mede voor de goede weerscondities was afgereisd naar Spanje, was daar in tijdens de eerste dag nog weinig sprake van. Het weer was wisselvallig en dit zorgde ervoor dat er maar beperkt getest kon worden. De dag werd daarom voornamelijk gebruikt om de motoren te checken en klaar te zetten voor de resterende twee dagen, toen er wel onder goede omstandigheden gereden kon worden. Tijdens de test werd er ook volop gereden met de nieuwe type banden, die vanaf dit seizoen in het IDM gebruikt worden.

Voor Hilster was het bekend terrein om met de Yamaha R6 op het circuit van Valencia te rijden. Het was echter wel de eerste keer dat de 19-jarige coureur reed met de door Ahnendorp geprepareerde motorblokken en dit voelde uitstekend aan. Hilster heeft tijdens deze testdagen een mooie sprong in zijn progressie weten te maken. Vertrouwen bij een coureur is enorm belangrijk en dat straalde er vanaf. Het was een hele sterke test voor de jonge coureur, die gaat beginnen aan zijn tweede seizoen in het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Voor Velthuizen was het zijn eerste kennismaking met de Yamaha R6 van Lentink Sports Racing. Het belangrijkste voor de 17-jarige coureur was om zoveel mogelijk rijtijd te pakken, zodat hij kon voelen aan een Supersport 600 motor om vervolgens te proberen effectieve ronden aan elkaar te rijden. Velthuizen heeft zijn taak uitstekend uitgevoerd en hij was met veel plezier aan het racen. Ook qua snelheid zit de jongeling ruim op schema, waardoor het gehele team van Lentink Sports Racing de test met een zeer tevreden gevoel kon afsluiten.

Jeroen Hilster: “We zijn net weer terug van de test in Valencia. Het was de eerste keer dat ik weer op de Yamaha R6 zat na de laatste wedstrijd in 2020. Ik was enorm gemotiveerd en had zin in de test. De test verliep heel goed. We hebben snelle rondetijden neer kunnen zetten en veel dingen getest. Ik kijk heel erg uit naar de volgende test en de eerste wedstrijd.”

Colin Velthuizen: “We hebben een goede test achter de rug in Valencia. Voor mij was het de allereerste keer op een Supersport 600 motor, maar het ging zeker niet verkeerd. Ik kijk nu al uit naar de volgende test. Ik wil het hel Lentink Sports Racing team bedanken voor deze geweldige kans!”

De voorbereiding op de start van het IDM Supersport 600 seizoen gaat begin april verder wanneer er twee testdagen gepland staan op het TT Circuit Assen. Aansluitend zullen Hilster en Velthuizen zaterdag 10 april deelnemen aan de eerste ronde van het International Dutch Championship in de Dutch Supersport klasse in Assen. Van 30 april t/m 2 mei staat de eerste ronde van het IDM-kampioenschap op het programma. Er wordt dan gereden op de Lausitzring in Duitsland.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter