Lichtpuntje voor Shane Byrne: eerste ‘cruciale’ operatie geslaagd

238
shane-byrne
Shane Byrne | foto© PBM Be Wiser Ducati

Zesvoudig en regerend British Superbike kampioen Shane Byrne raakte afgelopen woensdag zwaargewond bij een crash tijdens een officiële British Superbike test op het circuit van Snetterton. Na de afgelopen dagen op de intensive care van het Norwich University Hospital is er nu een klein eerste lichtpuntje te melden, een eerste van de vele operaties die er nog zullen volgen is maandag tweede Pinksterdag geslaagd.

Afgelopen woensdag 16 mei vond er op Snetterton een officiële test plaats voor coureurs uit het British Superbike kampioenschap. Al vroeg in de ochtend kwam PBM Be Wiser Ducati coureur Shane ‘Shakey’ Byrne hard ten val waarbij hij buiten bewustzijn raakte. (Lees: Shane Byrne ernstig gewond na zware crash op Snetterton)

Sindsdien verblijft de zesvoudig Brits kampioen met o.a. ernstig nek- en rugletsel in het Norfolk and Norwich University Hospital waar hij op de intensive care ter observatie en in een kunstmatig coma wordt gehouden voorafgaand aan enkele operaties die deze week zullen worden uitgevoerd.

Maandag stond er een eerste rugoperatie op het programma, een risicovolle operatie waarbij de artsen hebben geprobeerd de gebroken wervels te stabiliseren zonder daarbij het ruggenmerg te beschadigen. Een hele spannende operatie die volgens de vrouw van Byrne inmiddels geslaagd is en voor een eerste klein lichtpuntje zorgt.