Lin Jarvis: “We staan als Yamaha aan de vooravond van een heel belangrijk MotoGP seizoen”

2934
lin-jarvis
Lin Jarvis (m) | foto© Yamaha Racing

Yamaha presenteerde maandagochtend in Sepang haar 2024 Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Met Fabio Quartararo en nieuwkomer Alex Rins staat Yamaha aan de vooravond van een heel belangrijk MotoGP seizoen, een seizoen waarin men niet alleen het teleurstellend verlopen 2023 seizoen wil vergeten en zo snel mogelijk terug wil keren naar de top, volgens Lin Jarvis (Managing Director van Yamaha Racing) wordt 2024 om meerdere redenen een heel belangrijk jaar.

Lin Jarvis maakt al 25 jaar deel uit van de Yamaha familie en heeft inmiddels al vele hoogtepunten meegemaakt als Yamaha vertegenwoordiger in de koningsklasse. Wat te denken van het tijdperk Valentino Rossi, de MotoGP wereldtitel met Jorge Lorenzo in 2015 en Fabio Quartararo die als aanstormend talent in zijn derde seizoen als Yamaha coureur in de koningsklasse (2021) de wereldtitel in de wacht wist te slepen. Maar we kennen het verhaal, de afgelopen jaren bleven de grote successen uit, de concurrentie sloeg genadeloos toe met als gevolg een horrorseizoen in 2023, een seizoen waarin het merk niet alleen haar MotoGP satellietteam verloor maar ook geen enkele overwinning wist te behalen in de koningsklasse en hun sterrijder Fabio Quartararo slechts tiende werd in de eindstand met slechte 172 behaalde WK-punten.

Volgens Jarvis mag een dergelijk seizoen niet weer gebeuren, en om dit te voorkomen heeft men de afgelopen maanden niet alleen op technisch vlak het nodige werk verzet, ook heeft men op organisatorisch vlak de nodige maatregelen genomen en wordt er inmiddels hard gewerkt aan een middellange termijnplanning waarbij de terugkeer van een Yamaha MotoGP satellietteam in 2025 één van de belangrijkste items is voor de Japanners. Naast dit alles loopt ook het contract van Quartararo aan het einde van 2024 af, hetzelfde geldt overigens voor nieuwkomer Rins die slechts een contract van een jaar heeft.

Lin Jarvis: “We waren nog niet zo lang geleden met Fabio wereldkampioen in de koningsklasse. Het jaar 2023 was extreem moeilijk, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Halverwege het afgelopen seizoen zijn we begonnen met reorganiseren en ons MotoGP team opnieuw in te richten. Zo hebben we Massimo Bartolini aangetrokken als de nieuwe technisch eindverantwoordelijke binnen het team, een hele belangrijke stap in de communicatie tussen Europa en Japan. Ik blijf echter realistisch, onze inhaalslag zal niet van de ene op de andere dag gerealiseerd zijn. We onderschatten het niveau van onze rivalen zeker niet, zeker niet als je kijkt naar Ducati en KTM. Maar we hebben een aantal goede veranderingen doorgevoerd binnen het Yamaha MotoGP project. We kunnen hierdoor slagvaardiger opereren, dus het kan ook snel gaan. Maar het moge duidelijk zijn, we staan voor een flinke uitdaging, we zullen het wel waar moeten maken. We staan als Yamaha aan de vooravond van een heel belangrijk MotoGP seizoen”

De komst van Rins als de nieuwe teamgenoot van Quartararo ziet Jarvis daarbij als een welkome aanvulling en hulp. Het tweetal kan het onderling goed met elkaar vinden, kent elkaar al velen jaren en het duo heeft sinds hun minibike jaren al een goede onderlinge band opgebouwd.

Lin Jarvis: “Het is nog te vroeg om te zeggen dat ze het met hun beiden wel even gaan doen. Ik ben blij dat er een goede chemie is tussen de twee. Ze hebben dezelfde missie, ze willen er alles aan doen om te kunnen scoren. Alex is één van de snelste rijders in het veld. Het is geen toeval dat hij races heeft gewonnen bij Suzuki en het afgelopen seizoen ook bij Honda. Hij is in het verleden alleen een beetje inconsistent geweest. Met Fabio hebben we de kampioen van 2021, een bekende MotoGP ster. We beschikken in 2024 over een geweldig rijdersduo.”

Na de driedaagse Shakedown Test van afgelopen week – waar de Yamaha coureurs vanwege de nieuwe concessieregels ook aan deel mochten nemen – zal eerste officiële MotoGP test van 2024, waar Quartararo en Rins ook alle reguliere MotoGP coureurs treffen, wordt gehouden van dinsdag 06 t/m donderdag 08 februari.

 

Handige links 2024 MotoGP Sepang Official Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.