Thomas Lüthi was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya het snelst voor Alex Márquez en Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de twintigste rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal noteerde de 25e tijd. 

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya ging vrijdagochtend om 10:55 uur van start. Nadat er zware bewolking hing boven het Catalaanse circuit tijdens de MotoGP sessie was de zon nu weer tevoorschijn gekomen en waren de omstandigheden zeer gunstig.

Een coureur die dit weekend voor het eerst sinds 2017 weer deelneemt aan een Grand Prix is Jonas Folger. De voormalig Tech 3 Yamaha coureur en huidig Yamaha testcoureur rijdt dit weekend in de Moto2 klasse voor het Petronas SRT team om daar de nog altijd geblesseerde Khailrul Idham Pawi te vervangen.

Bo Bendsneyder heeft dit weekend een aantal nieuwe onderdelen gekregen van NTS waaronder een nieuwe kuip. Dit zou de topsnelheid van de NTS moeten verhogen.

Een vroege crash was er voor Phillip Oettl. De Duitser kwam door middel van een high-sider bij het uitkomen van bocht 2 hard ten val en was hierdoor zichtbaar aangeslagen. Uiteindelijk kon de Tech 3 KTM coureur op eigen benen de grindbak verlaten.

Vervolgens kwam ook Sam Lowes ten val. De Brit verloor de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van bocht 5 en schoof de grindbak in, wel bleef de Federal Oil Gresini coureur ongedeerd.

De derde valpartij kwam op naam van Marcel Schrötter. Ook hij verloor de voorkant van zijn Kalex bij het insturen voor bocht 9 en schoof onderuit.

Halverwege de sessie had Tom Lüthi de snelste rondetijd in handen voor Alex Márquez, Augusto Fernández, Enea Bastianini, Xavi Vierge en Remy Gardner. De baan bood volgens de coureurs niet de grip zoals dat normaal gesproken het geval is.

Een flink moment was er voor Jorge Navarro. Bij het uitkomen van bocht 10 ging de Spanjaard iets te enthousiast op het gas waarbij hij ternauwernood een flinke high-sider wist te voorkomen.

In de slotfase crashten Joe Roberts en Augusto Fernández bij het ingaan van bocht 10, beide coureurs bleven daarbij ongedeerd.

Uiteindelijk noteerde Lüthi met een 1’44.673 de snelste rondetijd van de sessie voor Márquez en Navarro, daarachter eindigden Fernández, Bastianini, Vierge, Gardner, Binder, Bulega en Baldassarri in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de twintigste rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal noteerde de 25e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat vanmiddag om 15:05 uur van start. 

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App