Luuk de Ruiter zal dit seizoen deel uitmaken van de Yamaha R3 bLU cRU Challenge Academy en van start gaan in de Supersport 300 klasse van het IDM. De jonge coureur uit Heemskerk zal aan de start verschijnen op een door Edwin Ott geprepareerde Yamaha YZF-R3 in de kleuren van Team Youth Motorsport Racing ThirtySeven.

Ondanks dat Luuk de Ruiter in 2019 al heeft laten zien goed overweg te kunnen met een Supersport 600 machine – De Ruiter kwam afgelopen seizoen op een Yamaha YZF-R6 uit in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup – heeft de Noord-Hollander niet het gevoel uitgeleerd te zijn op de 300cc.

Toen De Ruiter hoorde van de nieuwe Yamaha R3 bLU cRU Challenge Academy besloot hij dan meteen zich hiervoor in te schrijven. Deze unieke kans, om samen met andere talenten van zijn leeftijd in een zeer competitief 300cc veld op verschillende circuits in Europa te kunnen rijden, zou een fantastische volgende stap zijn in zijn wegrace carrière.

Inmiddels is bekend dat De Ruiter, op basis van de progressie die hij de afgelopen jaren heeft geboekt, tot de geselecteerden behoort. De geselecteerden zullen gedurende het seizoen professioneel begeleid worden om tot maximale resultaten te komen en hun reeds ingezette progressie voort te kunnen zetten.

De Ruiter zal worden ondergebracht bij Team Youth Motorsport Racing ThirtySeven, een in de IDM Supersport 300 klasse opererend Yamaha bLUcRU team, en aan de start verschijnen op een door Edwin Ott geprepareerde Yamaha YZF-R3.

Luuk de Ruiter: “Ik ben heel erg blij met mijn selectie voor de Yamaha R3 bLU cRU Challenge Academy. Ik kijk er erg naar uit en ik kan dan ook niet wachten om van start te gaan. De komende periode staat vooral in het teken van de voorbereiding om goed aan de start te kunnen komen. Hierbij worden we gesteund door onze bestaande én nieuwe sponsoren die dit avontuur met ons aan willen gaan, heel veel dank daarvoor. Ondanks al deze steun zijn we er echter nog niet helemaal wat betreft het benodigde budget, mocht u ook interesse hebben om mij te sponsoren dan kunt u contact met ons op nemen via: luukderuiter888@gmail.com.”

Ondanks dat De Ruiter in 2020 niet actief zal zijn in de Nederlandse OW Cup is blijft hij wel onderdeel uitmaken van het Racingteam Edwin Ott Motoren. De Noord-Hollander zal dan wel niet op de baan actief zijn (al weet je dat nooit) maar wel, bij gelegenheid op het paddock en in de pitbox.

Het 2020 seizoen begint voor De Ruiter eind maart met een tweetal officiële voorjaarstesten in het Spaanse Alcarras en op het TT Circuit Assen. Het eerste IDM weekend van het seizoen voor de Supersport 300 klasse staat gepland in het weekend van 22 t/m 24 mei, plaats van handeling is de Red Bull Ring in Oosterrijk.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App