Markus Reiterberger volgt Ricardo Brink op bij Team BCC

1558
markus-reiterberger
Markus Reiterberger | foto© BMW Motorrad Motorsport

Markus Reiterberger keert binnenkort terug als coureur in het IDM. De voormalig IDM Superbike 1000 kampioen zal vanaf het evenement op de Schleizer Dreieck uit gaan komen van Team BCC, het team waar Nederlander Ricardo Brink tot voor kort actief was.

Eerder deze week kondigde Ricardo Brink officieel zijn vertrek aan bij Team BCC. Lang heeft het team het echter niet hoeven te doen zonder coureur, het team uit Heilbronn heeft namelijk overeenstemming bereikt met Markus Reiterberger om de plaats van de Nederlander over te nemen. Reiterberger zal tijdens de vierde ronde van het seizoen in Schleiz zijn debuut maken voor het team en de rest van het seizoen – op één weekend na – plaatsnemen op de BMW S 1000 RR.

Markus Reiterberger: “Schleiz is niet alleen mijn favoriete circuit, de sfeer van de fans is er ook altijd heel speciaal. Ik heb goede herinneringen aan de laatste paar jaar in de IDM. Dus ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren naar het kampioenschap met BCC Racing. Voor mij zijn de sprintwedstrijden belangrijk om goed te kunnen trainen.”

Reiterberger, drievoudig IDM Superbike 1000 kampioen, EK Superstock 1000 kampioen en momenteel één van de vaste waarden binnen het BMW Motorrad World Endurance Team, zal in het weekend van 23 t/m 25 juli op de Schleizer Dreieck dus zijn debuut maken voor het BBC Racing Team. Binnen het team zal Reiterberger in eerste instantie de beschikking krijgen over een BMW S 1000 RR waarna hij vanaf het evenement op de Oostenrijkse Red Bull Ring aan de start zal verschijnen op de nieuwe BMW M 1000 RR.

De 27-jarige Duitser zal tijdens de Nederlandse ronde van het IDM in Assen niet van de partij zijn, dit in verband met een reeds geplande test met het BMW Motorrad World Endurance Team welke contractueel gezien voorrang krijgt.

Ondanks dat deze huidige overeenkomst voor de rest van dit seizoen is kijken Reiterberger, zijn persoonlijk manager Werner Daemen en BCC Racinge teambaas Andreas Gerlich al verder en zijn de eerste gesprekken over de mogelijkheden voor 2022 inmiddels al begonnen.

Handige links IDM Nürburgring 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen

 

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter