De MotoGP top drie over hun Duitse Grand Prix

66
Sachsenring
09 Alemania 14, 15, 16 y 17 de julio de 2016; circuito de Sachsenring.; MotoGP; Mgp; mgp; motogp

Sachsenring MotoGP podium met Cal Crutchlow, Marc Marquez en Andrea Dovizioso (foto© Repsol Media)

#GermanGP – Marc Marquez won zondag op de Sachsenring voor de zevende keer op rij de Duitse Grand Prix. Na afloop van de wedstrijd mochten Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso met de Repsol Honda coureur mee naar het podium.







Onderstaand de reacties van het drietal na afloop van de race. 

Marc Marquez, Repsol Honda Team, winnaar:

“Op een gegeven moment tijdens de race dacht ik dat er een einde zou komen aan mijn succesreeks op dit circuit, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd een zeer goed resultaat te scoren, vooral gezien de posities waar Valentino [Rossi] en Jorge [Lorenzo] wisten te eindigen. Ik ben heel erg blij met de manier waarop we als team gewerkt hebben; de jongens hebben fantastisch werk geleverd door mijn machine weer te repareren na mijn crash tijdens de warm-up, en daarna werkte onze strategie tijdens de wedstrijd ook nog eens perfect. Het was een hele moeilijke race gezien de flag-to-flag situatie en de delicate omstandigheden. In het eerste deel van de race, toen het nog nat was, vond ik het best wel lastig. Ik had de verkeerde keus gemaakt voor mijn rijstijl wat betreft de voorband, maar vervolgens was ik in staat om over te stappen op slicks. Na het verwisselen van machine was ik in de eerste ronden erg voorzichtig, dit omdat er slechts een heel smalle droge lijn was en er op een aantal plaatsen best nog wel veel water stond. Het is altijd heel erg moeilijk het juiste moment te kiezen wanneer het de beste keus is om van machine te wisselen. Ik koos er voor om heel vroeg te wisselen – volgens mij was ik de tweede rijder die binnenkwam – en de gok te wagen, dat pakte goed uit. We hebben de eerste helft van het seizoen op een goede manier afgesloten en ons huiswerk goed gemaakt, maar we moeten nu niet vergeten om ons goed voor te bereiden op de tweede helft van jaar.”

Cal Crutchlow, LCR Honda, tweede:

“Het was in het begin van de race echt heel moeilijk, maar zoals altijd hebben we onze uiterste best proberen te doen. Ik denk dat ik onder deze omstandigheden één van de sterkste mannen ben, en ik was dit hele weekend al één van de sterksten. In de race moest het gewoon gebeuren en ik heb het geflikt. Ik had eigenlijk eerder binnen moeten komen, maar ik zag het pitbord gewoon niet waardoor ik tegelijk met o.a. Rossi en Dovizioso binnen kwam, dit omdat zij op dat moment de leiders waren. Ik had op dat moment de keus om te kiezen voor een mogelijke podiumplaats of bij de leiders te blijven, en ik koos voor het laatste. Ik kijk ernaar uit om vanavond een klein feestje met het LCR Honda Team te vieren, we verdienen dit echt en we kunnen nu met een goed gevoel gaan genieten van de zomervakantie. Ik miste daarnaast mijn vrouw Lucy dit weekend, het is pas de tweede race de afgelopen negen jaar die ze heeft moeten missen, maar ze is thuis om haar voor te bereiden op de bevalling die aanstaande is. Als alles volgens plan verloopt dan is het net voor de volgende Grand Prix in Oostenrijk, een moment waar ik ook erg naar uitkijk.”

Andrea Dovizioso, Ducati Team, derde:

“Mijn start was goed en ik zat direct in de eerste groep. Na Petrucci’s crash kwam ik aan de leiding en concentreerde ik me op het rijden van snelle ronden zonder teveel te vergen van de voorband, de bochten niet al te hoekig te nemen en bij het uitkomen van de bochten de motor zo snel als mogelijk weer rechtop te zetten. De baan droogde snel op, maar ik bleef me focussen op de banden en dat was de reden dat ik het juiste moment mistte om binnen te komen en te wisselen van machine. Misschien, als ik op zijn minst twee ronden eerder naar binnen gegaan zou zijn, hadden we misschien wel een overwinning kunnen vieren. Maar laten we het van de positieve kant bekijken; we zijn op de Sachsenring, op een circuit waar het nog nooit goed hebben gedaan, en vandaag hebben we een groot aantal ronden aan de leiding mogen rijden. Uiteindelijk gaan we nu naar huis met een welverdiend podium in the pocket, een podiumfinish die ik graag wil schenken aan mijn team omdat zij echt heel hard hebben gewerkt.”