Michael Dunlop keert terug naar Isle of Man TT met Tyco BMW

427
Michael Dunlop | foto© Tyco BMW

Michael Dunlop zal ook in 2019 weer deelnemen aan de jaarlijkse Isle of Man TT races. Na het overlijden van zijn broer William afgelopen zomer was er twijfel of de 18-voudig TT winnaar ooit nog zou racen, totdat er donderdagmiddag bekend werd gemaakt dat Dunlop met het Tyco BMW team terug zal keren naar de Isle of Man TT races in de laatste week van mei en de eerste week van juni. 

Donderdagmiddag werd in het verrassende persbericht van Tyco BMW gemeld dat Michael Dunlop weer deel gaat nemen aan de komende editie van de Isle of Man TT in samenwerking met het Noord-Ierse team. In juli 2018 overleed zijn broer William na een crash tijdens de Skerries 100 road races waarna Michael lang niets meer van zich liet horen. In 2000 overleed zijn oom Joey Dunlop na een crash in een road race in Estland terwijl in 2008 zijn vader Robert Dunlop als gevolg van een een ongeval overleed tijdens de North West 200.

In december 2018 dook Dunlop weer op aangezien hij samen met compagnon Maggie McWilliams een horecazaak zou gaan runnen in Portstewart, Noord Ierland, vlak bij het beroemde North West 200 circuit. Velen dachten dat hiermee de racecarrière van de op twee na (Joey Dunlop en John McGuinness) meest succesvolle TT coureur ten einde kwam en hij zich zou gaan richten op het runnen van dit bedrijf.

Toch besloot Michael Dunlop geen punt achter zijn carrière te zetten en voor het tweede jaar op rij in zee te gaan met het Tyco BMW team en weer deel te gaan nemen aan de Isle of Man TT races. De 29-jarige coureur zal beschikken over de nieuwe BMW S1000RR superbike machine voor de Superbike en Senior races. Vorig jaar won hij drie TT races (Superbike, Supersport race 1 en Lightweight) en werd daarmee met 18 zeges de derde meest succesvolle TT coureur ooit.

Of Dunlop ook mee zal rijden in de Supersport, Superstock en Lightweight klassen is nog niet bekend.Ook is nog niet bekend of hij deel zal nemen aan de North West 200 die een week voor de TT verreden wordt.

Michael Dunlop: “Ik kijk er naar uit om weer met de jongens van TAS Racing (Tyco BMW, red.) te werken. Vorig jaar wisten we de Superbike TT te winnen en dat was een goede start. Het doel is om dit jaar de Superbike TT en Senior TT te winnen op het eiland!”

Philip Neill, Tyco BMW Team Manager: “Het is geweldig voor TAS Racing om nog een seizoen met Michael te kunnen werken en samen met onze partners, BMW en Tyco, kijken we er naar uit om er een succesvol seizoen van te maken met de gloednieuwe BMW S1000RR. Voor ons was het idee altijd al om met Michael verder te gaan, echter was het belangrijk dat we er de tijd voor namen om na te denken over welke manier het beste is om 2019 in te gaan. We kijken er naar uit om verdere details binnenkort bekend te maken.”