Mika Perez het snelst op vrijdag in Jerez, vijfde tijd voor Scott Deroue

5
scott-deroue
Scott Deroue | foto© Scott Deroue Facebook

Voor de WorldSSP 300 coureurs zit de eerste dag in Jerez de la Frontera erop. Na twee vrije trainingen op een warm Circuito de Jerez – Angel Nieto was het de Spanjaard Mika Perez die de lijst aanvoerde. Scott Deroue werd met de vijfde rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Maar liefst 53 coureur begonnen vrijdag in Jerez aan hun eerste twee vrije trainingen van het seizoen. Net als voorgaande jaren werden de coureurs verdeeld in een A – en B-groep. In de A-groep kwamen de Nederlanders Jeffrey Buis, Koen Meuffels en Glenn van Straalen in actie terwijl Scott Deroue dit weekend is ingedeeld in de B-groep.

Uiteindelijk was het in de A-groep de Spanjaard Mika Perez die met een snelste rondetijd van 1’53.609 na afloop van de dag de lijst aanvoerde voor zijn landgenoot  Orradre en Bruno Ieraci. Buis werd met de vijfde rondetijd de best geklasseerde Nederlander voor Meuffels op de tiende plaats en Van Straalen die zijn EAB Ten Kate Racing Yamaha de achttiende rondetijd liet noteren.

In de B-groep was het de in Nederlands & Duitse dienst rijdende Tom Booth-Amos die na twee trainingen de lijst aanvoerde. De Brit noteerde een snelste ronde van 1’53.756 en was daarmee het snelst voor Meikon Kawakami en Deroue.

Samengesteld A- en B-groep
De snelste WorldSSP 300 rondetijd van deze eerste dag was er voor Perez (A-groep) voor Booth-Amos (B-groep) en Orradre.

Snelste Nederlander op deze lijst in Deroue met de vijfde rondetijd gevolgd door Buis met de zeventiende, Meuffels met de zesentwintigste en Van Straalen met de zevenendertigste rondetijd van de dag.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen is te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App