Mini: Minibikes: uitslagen van de 3e wedstrijd EK te brno.

32

Jun.A Hier was het erg spannend Bryan met een prachtige 7de starttijd en Schott een 13de starttijd Beide heren gingen goed van start, maar Bryan ging er naar een aantal rondes onderuit Helaas voorhem maar het sprong weer op de motor en werd uiteindelijk toch nog 14de Schott deed het erg goed reed uitstekende rondetijden en eindigde op een mooie 12de plaats.

Jun.B
Hier is het nog spannender dan spannend Kevin reed een zeer goede kwalificatie en met een 7de start plaats moest hij tevreden zijn want de rondetijden lagen erg dicht bij elkaar. Maar ook hier liep het niet goed af omdat ook Kevin er af ging. Maar deze jonge rijder is niet voor niets hoog in het klassement omdat deze rijder keihard terug knokte en van een 12de positie een ware inhaal race begon om zo op een mooie 7de plaats te eindigen. Wel kost dit hem zijn eerste plaats in het totaal klassement (hij staat nu tweede) maar er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week in Slowakije en 15 augustus in Nederland te Lelystad Ook in deze klasse een tweede Nederlandse rijder Jerry van de Bunt. Deze rijder heeft niet aan de start gestaan in Itali‘ maar wil in de laatste drie wedstrijden zeer zeker proberen om hoog te eindigen in het EK. En hier werd vandaag mee begonnen want met een 13de starttijd in de pool werd Jerry ook 13de in de wedstrijd en haalde zo zijn eerste EK punten binnen.

Jun C
De klasse van onze Angelo en Stephanie. En hier moet ik zeggen dat het niet zo ging als we van tevoren hoopte
Want met een uitstekende kwalificatie van zowel Angelo 8ste als Stephanie 6de kon het eigelijk niet meer stuk, het was een groot gevecht maar helaas moesten ze het alle twee met minder genoegen nemen. Angelo eindigde op een 13de plaats en Stephanie op een 12de plaats

Senior B
In deze klasse hadden we nog geen rijder omdat ook Barry Wassink niet in Itali‘ aan de start verscheen. Toch wil deze Blata rijder nog een zeer goed resultaat neer zetten in het EK minibiken En met een tweede starttijd in de pool hebben we dan ook zeer hoge verwachtingen. En wat moeten we zeggen Barry reed uitstekend maar moest er hard voor knokken Maar hij eindigde toch op een fantastische 5de plaats

Senior Midi

De klasse van ivo, Ronald en Danny. Maar ook hier zijn een aantal extra rijder die niet in Itali‘ aan de start stonden
Even voorstellen : theo van Hemmen, Rink van de Weide en Niels van de Berg. Er werd gisteren uistekend geredenen de kwalificatie uitslag is als volgt
Niels 6de
Ivo 8ste
Theo 10de
Ronald 12de
Rink 13de
Danny 14de
We mochten als Nederlanders niet ontevreden zijn met deze uitslag in deze toch wel zeer moeilijke klasse .
De wedstrijd was dan ook zeer spannend en ook erg verrassend in de uitslag. Want het is Rink van de Weide die als beste Nederlander op een mooie 9de plaats eindigde. Niels die een uitstekende 6de startplaats had moest het in de wedstrijd minder genoegen nemen en eindigde op een 11de plaats. Ivo werd 12de en Danny van Hemmen eindigde op een 13de plaats. Ronald Korbijn werd uiteindelijk16de en Theo van Hemmen deed het niet goed want zijn motor viel halverwege de wedstrijd uit met motor pech. Hopend op een goed resultaat in Slowakije zie ik jullie hopelijk op 15 augustus op het midland circuit van Lelystad op hier alle Nederlandse deelnemers aan te moedigen.