Moto3: Amato snelste in IDM 125cc

117

De overwinning in de IDM 125cc klasse is opge‘ist door Luca Amato. De Duitser hield in een hard gevecht de Australische klassementsleider Jack Miller achter zich. De zweed Alexander Kristiansson finishte als derde. De Nederlander Bryan Schouten reed op zijn Honda een uiterst sterke race en kwam als vierde over de streep. Polesitter Toni Finsterbusch haalde de finish niet.

Luca Amato was het hele weekend snel, maar werd elke sessie afgetroefd door de snelle KTM van Toni Finsterbusch. Maar in de race waren de rollen omgedraaid, en pakte Amato zijn eerste overwinning in de IDM 125cc klasse dit seizoen. Hij weerstond de druk van de Australiër Jack Miller die de gehele race in de slipstream van Amato vertoefde. Alexander Kristiansson werd op enige afstand derde en mocht als enige KTM coureur mee op het podium. <br /> <br /> De poleman Toni Finsterbusch leek een bekeken race te rijden. In de beginfase van de race probeerde hij los te komen van zijn achtervolgers Amato en Miller. Dit lukte niet en Finsterbusch werd gepasseerd door zijn twee concurrenten. De vicekampioen van 2010 reed een paar ronden in de slipstream van Miller maar besloot om zeven ronden voor het einde van de race de leiding opnieuw in handen te nemen. Het leek erop dat Finsterbusch zijn leiding zou uitbreiden maar een crash maakte een einde aan zijn aspiraties. Hij wist zijn motor op te pakken, maar moest uiteindelijk toch zijn machine in de pits parkeren. <br /> <br />

Het Freudenberg Racing Team, waar Finsterbusch voor rijdt, zat tijdens de race in de 125cc in de hoek waar de klappen vallen want ook hun andere troef, huidig IDM 125cc kampioen Luca Grünwald viel al in de eerste ronde van zijn machine. Hij kon zijn weg wel vervolgen maar meer dan de achttiende positie zat er voor hem niet in. <br /> <br /> Bryan Schouten profiteerde optimaal van het uitvallen van de twee KTM coureurs en won zijn eigen persoonlijke strijd met Christian Eckner om plaats vier in de wedstrijd. De twee coureurs wisselden elke ronde van positie en op de finish trok de Dutch Racing Team coureur aan het langste eind. Jerry van de Bunt reed eveneens een sterke race en kwam als elfde over de meet. Twee plekken achter hem nam Thomas van Leeuwen de dertiende plaats in beslag. Ook Mike Brouwers reed een sterke race in Oschersleben. Hij stond als 30ste gekwalificeerd maar wist zich op te werken naar de 21ste plaats. Ricardo van Duijn versloeg Marcel ter Braake in de strijd tussen de MoriwakiÕs maar ze finishten achteraan het veld. Tasia Rodink crashte tijdens de race maar wist haar machine op te pakken en de race uit te rijden. Brian Slooten kwam niet aan de finish<br /> <br /> <br /> <iframe style="border: medium none; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2F125cc%2Famato-snelste-in-idm-125cc%2Ftabid%2F108%2FiNews_ID%2F26308%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>