Moto3: Binder ruim de snelste op zaterdagochtend in Jerez

148
Brad Binder
Brad Binder

#SpanishGP – Op het circuit van Jerez de la Frontera toonde Red Bull KTM Ajo rijder Brad Binder zich zaterdagochtend ruim de snelste in de derde vrije training in de Moto3 klasse. Livio Loi trainde zich naar de 14e tijd terwijl Bo Bendsneyder genoegen moest nemen met de 22e tijd.

De rijders begonnen op de koele baan enigszins rustig aan de training. In de eerste stint bleven de tijden nog ruim achter bij de snelste tijden van vrijdag. Jorge Navarro stond na die eerste stint boven aan de tijdenlijst gevolgd door Brad Binder, Enea Bastianini, Niccolo Antonelli en Andrea Locatelli.







Livio Loi vonden we na de eerste stint terug op de 17e positie en Bo Bendsneyder op de 23e positie. Bendsneyder reed een lange eerste stint waarna de Rotterdammer een behoorlijke tijd doorbracht in de pits.

In het middengedeelte van de training zette Binder de rest van het veld op grote achterstand. Met drie snelle ronden op rij dook de Zuid-Afrikaan ruim onder de zijn tijd van gisteren. Zijn snelste ronde kwam uit op 1’46.575 waarmee hij op dat moment bijna driekwart tel sneller was dan de nummer twee Nicolo Bulega.

De tijd van Binder bleef de rest van de training ruim buiten bereik van iedereen. Jorge Navarro wist in de eindfase nog wel naar de tweede plaats te komen maar met 1’46.928 gaf de Spanjaard toch een kleine 0,4 seconden toe op Binder. Enea Bastianini pakte de derde plaats voor Niccolo Antonelli. De beide Italianen wisten ook nipt onder de 1’47 te duiken.

Bulega zakte in de slotfase terug naar de vijfde positie gevolgd door Philipp Oettl, Jakub Kornfeil, Romano Fenati, Franscesco Bagnaia en de verrassende Tatsuki Suzuki op de tiende plaats.

RW Racing GP rijder Livio Loi wist zijn tijd in de slotfase ook nog aan te scherpen en finishte de training op een 14e plaats. Dat aanscherpen van zijn tijd lukte ook Bo Bendsneyder. De teamgenoot van Brad Binder was, na zijn wat langere stop, afgezakt tot de 30e plaats. Bendsneyder perste er enkele snellere ronden uit dan hem omhoog brachten tot de 16e plaats. In de laatste seconden van de training gingen daar nog enkele rijders onderdoor waardoor Bo terugzakte naar de 22e positie. De achterstand op de top tien is echter te overzien.