Yoshimura Suzuki Factory Racing is niet langer het officiële Suzuki team in het Amerikaanse wegrace kampioenschap genaamd MotoAmerica. Na een samenwerking van maar liefst 40 jaar zal vanaf het seizoen 2020 Team Hammer het stokje overnemen als officieel Suzuki Factory Team.

Suzuki en Yoshimura zijn vanaf het seizoen 1978 een vaste waarde in het American Superbike Championship. In de afgelopen 41 jaar is Yoshimura Suzuki Factory Racing met 189 overwinningen en 14 titel uitgegroeid tot het meest succesvolle team ooit in het US Superbike Championship. Maar zoals zo vaak komen aan alle goede dingen een keer een eind, zo dus nu ook aan deze samenwerking tussen Suzuki en Yoshimura.

Vanaf het seizoen 2020 krijgt Team Hammer Suzuki namelijk de officiële fabrieksondersteuning in het US Superbike Championship en het Superstock 1000 Championship van het MotoAmerica.

Het afgelopen seizoen vormde Josh Herrins en Toni Elias het rijdersduo voor Yoshimura Suzuki Factory Racing. Elias eindigde achter Cameron Beaubier als tweede in de eindstand terwijl Herrin het seizoen afsloot met een vijfde plaats in het kampioenschap.

Wat de reden is van de breuk is niet bekend gemaakt, net als het rijdersduo welke komend seizoen actief zullen zijn binnen het nieuwe Team Hammer Suzuki.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App