MotoAmerica: Yoshimura Suzuki Factory Racing out, Team Hammer Suzuki in

71
yoshimura-suzuki
Het Yoshimura Suzuki Factory Racing Herrin (2) en Elias (24) voert het veld aan | foto© Suzuki Racing

Yoshimura Suzuki Factory Racing is niet langer het officiële Suzuki team in het Amerikaanse wegrace kampioenschap genaamd MotoAmerica. Na een samenwerking van maar liefst 40 jaar zal vanaf het seizoen 2020 Team Hammer het stokje overnemen als officieel Suzuki Factory Team.

Suzuki en Yoshimura zijn vanaf het seizoen 1978 een vaste waarde in het American Superbike Championship. In de afgelopen 41 jaar is Yoshimura Suzuki Factory Racing met 189 overwinningen en 14 titel uitgegroeid tot het meest succesvolle team ooit in het US Superbike Championship. Maar zoals zo vaak komen aan alle goede dingen een keer een eind, zo dus nu ook aan deze samenwerking tussen Suzuki en Yoshimura.

Vanaf het seizoen 2020 krijgt Team Hammer Suzuki namelijk de officiële fabrieksondersteuning in het US Superbike Championship en het Superstock 1000 Championship van het MotoAmerica.

Het afgelopen seizoen vormde Josh Herrins en Toni Elias het rijdersduo voor Yoshimura Suzuki Factory Racing. Elias eindigde achter Cameron Beaubier als tweede in de eindstand terwijl Herrin het seizoen afsloot met een vijfde plaats in het kampioenschap.

Wat de reden is van de breuk is niet bekend gemaakt, net als het rijdersduo welke komend seizoen actief zullen zijn binnen het nieuwe Team Hammer Suzuki.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App