Motorfietsenfabrikant Fantic neemt VR46 Racing Moto2 team over

10300
Mario Roman (l) en Uccio Salucci | © Fantic

De Italiaanse motorfietsenfabrikant Fantic neemt in 2023 het VR46 Racing Moto2 team over. Vanaf de komende Grand Prix in Silverstone zal het merk al op de Moto2 machines staan van het Mooney VR46 Racing Team.

Een nieuw uitgebreid partnerschap is tot stand gekomen tussen de motorfietsenfabrikant Fantic en het team van Valentino Rossi in de Moto2 klasse van het MotoGP kampioenschap. Het bedrijf uit de Italiaanse regio Veneto, dat motorfietsen en enduro’s produceert, heeft na het behalen van belangrijke sportieve resultaten in de cross en enduro besloten om de motorsportactiviteiten uit te breiden naar een nieuw gebied dat beschouwd wordt als een van de hoogste uitingen van motortechnologie: snelheid.

Net als voor enduro en cross, waarvoor parallel ook off-roadmodellen worden geproduceerd, wil Fantic een serie wegmotorfietsen ontwikkelen die het racen in hun DNA hebben: een doel dat zeker binnen bereik ligt voor dit Italiaanse bedrijf dat zich uitbreidt met Italiaans kapitaal en dat als missie heeft de economie en de werkgelegenheid in het gebied waar het is gevestigd op enthousiaste wijze te verbeteren.

Mariano Roman, CEO van Fantic, en Alessio ‘Uccio’ Salucci, Team Director van het Mooney VR46 Racing Team, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om deel te nemen aan het MotoGP Wereldkampioenschap in de Moto2 klasse. Er is een nieuwe synergie ontstaan tussen een belangrijke fabrikant en een historisch merk in de motorsector om te starten in de tussenklasse van het kampioenschap met een zeer technisch begaafd team, namelijk het beroemde en bekroonde team van Valentino Rossi.

Het partnerschap zal reeds operationeel zijn vanaf de volgende race in Silverstone, waar het merk Fantic zal verschijnen op de motoren van Celestino Vietti en Niccolò Antonelli. Voor het seizoen 2023 heeft Claudio Giovanardi, Manager van de Fantic Racing Division, Stefano Bedon aangesteld als Team Manager terwijl Milena Koerner, die nu al coördinator is van de Fantic Off Road Teams, de leiding krijgt over de technische afdeling en de huidige structuur van het VR46 Racing Team zal overnemen.

De kantoren van de Racing Division zullen gevestigd zijn in de gloednieuwe FANTIC-vestiging in Santa Maria di Sala (Venetië). De overeenkomst tussen de twee Italiaanse bedrijven voorziet ook in samenwerking bij projecten en evenementen buiten het MotoGP-wereldkampioenschap. Fantic zal de VR46 Riders Academy ondersteunen bij de zoektocht – vele ambitieuze doelstellingen zijn tot nu toe al met succes bereikt – en bij de opleiding en ontwikkeling van jonge talentvolle rijders.

Mariano Roman: “We zijn enthousiast over de overeenkomst die we met het VR46 Racing Team hebben getekend. We volgen een belangrijke weg om een meer en meer ‘race-georiënteerd’ FANTIC op te bouwen en dit is echt een fundamentele stap. Onze merken delen volledig dezelfde waarden, en we hebben dezelfde passie en visie over motorsport. Bovendien hebben we allebei een belangrijke band met jong talent. Dit is een speciaal moment; de samenwerking met het team van Valentino Rossi zal een ongelooflijke steun zijn bij het bereiken van onze belangrijkste doelstellingen.”

Alessio ‘Uccio’ Salucci: “Ik ben heel blij dat we deze samenwerkingsovereenkomst met FANTIC, een historisch merk in de motorwereld en een solide Italiaans bedrijf, een extra bron van trots voor onze supporters, getekend hebben. Dit is een belangrijk moment, ook voor de toekomst van onze gehele Moto2-structuur. We hebben verschillende ervaringen op alle gebieden van de motorsport: aan de ene kant FANTIC, onder de off-road leiders, en aan de andere kant het VR46 Racing Team, dat in de loop der jaren een referentiepunt is geworden onder de Moto2-teams. Onze samenwerking is ook van cruciaal belang voor de VR46 Riders Academy want we krijgen een nieuwe technische partner die ons kan bijstaan in de zoektocht naar en groei van nieuw jong talent op twee wielen.”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter