Motul TT Assen: Zarco voorbij Lüthi in slotfase derde training Moto2

94

Johann Zarco (foto: Jan Timmerman – JTS fotografie)

Tom Lüthi leek ook in de derde vrije training de snelste tijd te zetten, maar dit keer werd de Zwitser net voorbij gestreefd door Johann Zarco. De Fransman kwam in de allerlaatste seconden nog naar de eerste positie. Lüthi werd zodoende tweede en Sam Lowes derde. De Belg Xavier Simeon kwam tot de achttiende tijd.







Ook de Moto2 klasse kon zaterdagochtend de derde vrije training afwerken op een droog TT Circuit. Het was Johann Zarco die met een rondetijd van 1’37.427 na afloop de lijst aanvoerde voor Tom Lüthi en Sam Lowes.

De vierde rondetijd werd op de klok gezet door de in Belgische dienst rijdende Franco Morbidelli gevolgd door Jonas Folger, Hafizh Syharin en Takaaki Nakagami.

Sandro Cortese noteerde de achtste rondetijd voor Alex Marquez en Axel Pons, de Spanjaard die tijdens de sessie bij het uitkomen van de Geert Timmerbocht een stevige crash meemaakte en daardoor een vroegtijdig einde aan de sessie zag komen.

Naast de crash van Pons was er tijdens de sessie ook nog een crash van Remy Gardner, de zoon van voormalig MotoGP coureur Wayne Gardner. Net als Pons bleef ook Gardner ongedeerd bij de crash en bleef het uitsluitend bij materiële schade.