Net als in 2019 wordt in 2020 aan het programma van de Dutch TT de Nations Trophy toegevoegd. Individuele Supersport en Superbike coureurs strijden in een race op zaterdag én een zondag voor individuele klassementen. 

De Nations Trophy is een gecombineerde niet-kampioenschapsrace voor Nationale Supersport en Superbike categorieën. Elke Europese federatie kan haar beste coureurs in beide categorieën afvaardigen, die vervolgens voor de volgepakte tribunes tijdens het oudste Grand Prix evenement op de MotoGP kalender de strijd kunnen aangaan met hun rivalen uit verschillende Europese landen.

Voor deze klassementen ligt een aantrekkelijk prijzengeld klaar. De resultaten van de coureurs worden per land bij elkaar opgeteld en het team met het beste resultaat wint de Nations Cup.

De Nations Cup wordt volledig ondersteund door FIM Europe. FIM Europe President Martin de Graaff hierover.

Martin de Graaff: ”Tijdens het laatste TT-weekend in juni heeft de TT-organisatie in samenwerking met de KNMV en FIM Europe het eerste wegrace team event georganiseerd. Dit was een succesvol experiment binnen het totale programma van de Nederlandse MotoGP ronde. Vanaf 2020 maakt de FIM Europe Nations Cup deel uit van het TT-programma als officiële race op de FIM Europe kalender.

“In alle motorportdisciplines hebben de FIM en FIM Europe team landenwedstrijden, met uitzondering van de wegracesport. Ik ben er zeker van dat deze Nations Cup in de toekomst een vaste plaats zal krijgen op de FIM Europe kalender. Veel federaties en teams hebben al hun interesse getoond. Het aanvullend reglement zal binnenkort beschikbaar zijn met meer informatie over het aantrekkelijke prijzengeld en een laag inschrijfgeld. Voor inschrijvingen gelieve op tijd te zijn voordat het maximumaantal deelnemers op de lijst staat’.

Programma
Een vrije training en kwalificatie staat er gepland op vrijdag 26 juni. Vervolgens staat er zaterdag een 16 ronden durende race, met heuse ‘Le Mans start’ op het programma. Een tweede race op zondagmiddag is op dit moment nog in afwachting van goedkeuring. De top-3 in Supersport en Superbikes ontvangt prijzengeld waarbij er voor de winnaar maar liefst € 2.500,- te verdienen is.

Deelnemende coureurs moeten in het bezit zijn van een internationale FIM-licentie. De inschrijving sluit op 1 mei en het inschrijfgeld bedraagt slechts € 290,- per rijder.

Voor meer informatie en voor inschrijvingen kan er contact opgenomen worden met Jeroen Steenhuis van TT Circuit Assen (e-mail: j.steenhuis@ttcircuit.com).

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App