Performance Racing Achterhoek heeft zich per direct versterkt met de Duitsers Christian Schmitz. De 24-jarige coureur zal tot aan het einde van het seizoen als gastrijder voor het team uitkomen in het IRRC Supersport kampioenschap.

Opnieuw een verandering bij het Performance Racing Achterhoek (PRA). Begin dit jaar kwam Ilja Caljouw het team versterken, hij is vaste coureur in het Internationale Road Racing Championship (IRRC). Vanaf de races in Hengelo kwam de Fransman Yves Pierre Bian bij het team. Afgelopen week werd nog een rijder toegevoegd aan het team. Het jonge Duitse talent Cristian Schmitz uit Wuppertal gaat het Performance Racing versterken. Alle drie rijders komen uit op een Yamaha R6 en nemen deel aan het IRRC Supersport kampioenschap. Schmitz die al een paar jaar rijdt in de Supersport, begon zijn carrière in Duitsland in de serie klassen 125 en 250cc.

Schmitz kwam ten val met zijn eigen motor tijdens de laatste race in Imatra. Daardoor raakte  motor onherstelbaar beschadigd. Hij wou graag weer rijden en informeerde bij het PRA team of zij nog iets konden betekenen. Het team onder aanvoering van Arno Wassink, die de zorg draagt voor de motoren, zag dat wel zitten. Schmitz kan al een aardig woordje Nederlands en liet weten zich in de Achterhoek thuis te voelen. De coureur werd zelfs al herkend op de kermis in Vorden van afgelopen weekend.

De afgelopen jaren reed de Duitser aardig wat podiumplaatsen bij elkaar, o.a. op de Varsselring in Hengelo Gld, Imatra Finland, Horice Tsjechië en Chimay België. Zijn doelstelling is om telkens in de top vijf te eindigen. Een overwinning zou te gek zijn maar dat zit er volgens hem nog niet in met het sterke deelnemersveld van dit jaar. “Er zijn een aantal sterke rijders bijgekomen en daar kan hij alleen maar van leren,” aldus Wassink. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door zijn persoonlijke sponsor Laser Scanning Europe en de  teamsponsoren.

Performance Racing Achterhoek
Tijdens de race weekenden bestaat het team uit ongeveer 15 man die zorg dragen voor het sleutelen, begeleiden, catering ect. Daarnaast kan het PRA rekenen op veel supporters die overal mee naar toe reizen. Dat is bijzonder, want het met uitzondering van de races in Hengelo, zijn de races om het IRRC kampioenschap niet naast de deur. Aankomend weekend is de vierde ronde voor het kampioenschap op het Belgische circuit van Chimay. Het team vertrekt donderdag al naar het zuiden van België om vervolgens op vrijdag en zaterdag te trainen. De wedstrijden zijn op zondag.

Nog meer nieuws
Tonny Wassink, teameigenaar van het PRA, had ook nog een nieuwtje voor de laatste race van het seizoen in Frohburg. Daar zal Bian uitkomen op de Kawasaki 1000 van het team in het IRRC Superbike kampioenschap. De Ierse rijder Dean Osborne rijdt daar eveneens in de Superbike klasse voor dit team. Osborne pakte tijdens de Isle of Man Manx races een tweede plaats in de Supersport categorie. Deze Ierse roadracer komt op aanraden van Henri Sala. Sala, voormalig 125 en 250cc ONK coureur, is liefhebber van stratenraces en komt daarbij ook veel in het buitenland.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl