Nieuwe uitdaging voor Rick Dunnik in IDM Supersport 600

1562

Rick Dunnik gaat ook dit seizoen weer van start als coureur in het IDM. De Staphorster zal na twee seizoenen echter niet meer aan de start verschijnen in de IDM Supersport 300 klasse maar de overstap maken naar de IDM Supersport 600 categorie. Dunnik zal aan de start verschijnen op een nieuwe Yamaha YZF-R6 en samen met HDRacing en ZuwiRacing aan deze voor hem nieuwe uitdaging gaan beginnen.

Rick Dunnik heeft vorig jaar zijn visitekaartje afgegeven in het sterk bezette IDM Supersport 300 kampioenschap. Het bleef spannend tot de laatste meter in de laatste race. Het verhaal is bekend, Dunnik werd uiteindelijk vice-kampioen.

Dit jaar maakt de Staphorster de overstap naar de IDM Supersport 600 klasse. Een nieuwe uitdaging met als doel om als coureur de volgende stap te maken in zijn race carrière.

HDRacing en ZuwiRacing
Net als vorig jaar werken HDRacing en ZuwiRacing samen om Dunnik te kunnen laten racen. En ook dit seizoen is het gelukt de benodigde middelen bij elkaar krijgen. De twee samenwerkende teams zijn erg blij met de steun en support van hun sponsoren, die daarmee hun vertrouwen geven in deze volgende stap voor Dunnik. De IDM Supersport 600 is een sterke competitie en het verschil in leeftijd en ervaring van de coureurs is groot. Tijdens de eerste races zal duidelijk worden waar Dunnik en het team zullen staan, om vervolgens van daaruit verder te gaan bouwen.

Rick Dunnik: “Ik ben erg blij dat ik de stap naar de IDM Supersport 600 kan maken en heb er derhalve dan ook veel zin in. Ik zal eerst wel wat tijd nodig hebben om te wennen aan de voor mij nieuwe Yamaha R6, maar mijn eerste ronden op het circuit gingen lekker. We hebben een paar trainingsessies gehad in Assen en Hockenheim en toen al veel nuttige dingen kunnen doen. Mijn doel is om in iedere race te groeien en zo het verschil naar de kop steeds kleiner te maken.”

Eerste race Oschersleben
De eerste IDM-wedstrijd van het seizoen op de Lausitzring werd onlangs afgelast, maar er is groen licht gegeven voor het wedstrijdweekend in Oschersleben (20 t/m 23 mei). Dunnik en team ZuwiHDRacing zijn er klaar voor en kijken uit naar hun eerste gezamenlijke race in de IDM Supersport 600. 


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter