O’Halloran scoort overtuigende hattrick in eerste BSB weekend op Oulton Park

1918
Jason O'Halloran aan de leiding - Oulton Park | foto© Ian Ward

Na het winnen van de seizoensopener op zaterdagmiddag heeft Jason O’Halloran ook de twee British Superbike races op zondag gewonnen op Oulton Park. Christian Iddon werd in beide races tweede, Peter Hickman en Tommy Bridewell mochten op zondag ook mee naar het podium.

Het eerste British Superbike weekend van 2021 zit erop. Jason O’Halloran kwam uit de bus als grote winnaar door alle drie races op zijn naam te schrijven. Christian Iddon werd in alle races tweede waarbij Tommy Bridewell twee keer derde werd en ook Peter Hickman een keer mee mocht naar het podium.

Race 2
Na dat het seizoen afgetrapt werd op zaterdagmiddag stonden er zondag weer twee races op het programma. Het was Jason O´Halloran die in race 2 vanaf pole position mocht starten en hier maakte hij dan ook optimaal gebruik van. Hij nam meteen de leiding in handen voor Peter Hickman, Christian Iddon, Tarran Mackenzie en Ryan Vickers.

Toch was het Iddon die al gauw aanviel en hij wist zelfs een voorsprong op te bouwen van meer dan een halve seconde. O’Halloran leek de enige te zijn die het tempo van de PBM Ducati coureur aan kon en de twee reden weg van Peter Hickman op de derde plaats.

Bij het ingaan van de laatste ronde reed Iddon aan de leiding maar O’Halloran zat er kort achter. Met een gewaagde maar knappe inhaalactie sloeg de Australiër op het laatste moment toe en kwam hij weer als winnaar over de streep. Iddon werd derde met Hickman daarachter op P3 die zijn eerste podium finish in bijna drie jaar wist te behalen. Danny Buchan werd vierde voor Bradley Ray en Tarran Mackenzie. Daarachter eindigden Josh Brookes, Lee Jackson, Glenn Irwin en Kyle Ryde in de top tien.

Race 3
De derde en laatste race van het weekend had behoorlijk veel weg van race 2. Weer reed Iddon vrijwel de hele race aan de leiding totdat O’Halloran in de laatste ronde toesloeg. Net als in race 1 finishte Tommy Bridewell als derde.

Tarran Mackenzie kwam als vierde over de finish met Peter Hickman ditmaal op de vijfde plaats. Josh Brookes sloot een lastig weekend als titelverdediger af met een zesde plaats voor Lee Jackson, Danny Buchan, Ryan Vickers en Glenn Irwin.

In het kampioenschap staat O’Halloran dus aan de leiding met een maximale score van 75 punten voor Christian Iddon (60) en Peter Hickman (40).

British Supersport
De British Supersport race werd gewonnen door Bradley Perie. De Yamaha coureur won met een minimaal verschil voor meervoudig Supersport kampioen Jack Kennedy en de road racer Lee Johnston. Jaimie van Sikkelerus kwam in deze race helaas niet aan de finish.

Het volgende British Superbike evenement is over twee weken op Knockhill in Schotland. Het raceweekend zal dan over slechts twee dagen gehouden worden (zaterdag 10 en zondag 11 juli).