Loran Faber heeft vrijdagochtend bij een crash op Circuit Ricardo Tormo in Valencia zijn sleutelbeen gebroken. Hiermee komt er een vroegtijdig einde aan het seizoen voor de jonge Staphorster en na twaalf seizoenen een ander en niet zoals gepland afscheid van het Dutch Racing Team.

Dit weekend wordt op Circuit Ricardo Tormo de laatste ronde van het FIM CEV Repsol verreden. Een bijzonder wedstrijdweekend voor het Dutch Racing Team en haar coureur Loran Faber. Het is namelijk niet alleen het laatste wedstrijdweekend voor de jonge Staphorster in dienst van het team maar het is ook na twaalf seizoenen het laatste optreden van het bekende Nederlandse opleidingsteam.

Helaas verloopt het afscheid voor beide partijen iets anders dan vooraf verwacht. Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training ging het al in de derde ronde flink mis. Faber kwam op nog grotendeels nat circuit al in zijn derde ronde ten val bij het insturen van bocht 12. De Staphorster werd met een highsider van zijn Dutch Racing Team Honda geworpen waarbij hij hard op zijn schouder op het asfalt terecht kwam.

Direct was duidelijk dat Faber hierbij niet ongeschonden uit de strijd was gekomen en zijn sleutelbeen had gebroken. Terwijl de vrije trainingen doorgaan is Faber inmiddels onderweg naar een ziekenhuis in Valencia voor het maken van foto’s en het bespreken van een verder behandelingsplan.

Inmiddels is wel al duidelijk dat Faber de rest van het weekend niet meer in actie zal komen, er onbedoeld een vroegtijdig einde is gekomen aan zijn seizoen en dat hiermee het allerlaatste weekend het Dutch Racing Team al voorbij is voordat deze goed en wel is begonnen.

FIM CEV Repsol Valencia
Vrijdag worden de vrije trainingen verreden, zaterdag staan de kwalificaties op het programma terwijl zondag de allerlaatste wedstrijden van het seizoen worden verreden. Naast de vaste deelnemers aan het kampioenschap zal ook Zonta van den Goorbergh dit weekend weer aan de start verschijnen in de ETC ( European Talent Cup) terwijl er zowel in de Moto3 klasse als ook in de Moto2 klasse twee verrassende Nederlandse namen aan de start verschijnen. Zo zal Finn de Bruin zijn opwachting maken in de Moto3 klasse terwijl voormalig Dutch Superbike coureur Nelson Rolfes zijn terugkeer maakt als coureur middels een wildcard optreden in de Moto2 klasse.

De wedstrijden zijn zoals gebruikelijk zondag weer rechtstreeks te volgen op het YouTube kanaal van het FIM CEV Repsol.

 

Handige links FIM CEV Repsol finale Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag