Opvallend: Kenan Sofuoglu in Jerez gespot op een MV Agusta F3 800

5201
kenan-sofuoglu
Kenan Sofuoglu - MV Agusta F3 800 | foto© Randy van Maasdijk

Een opvallende verschijning woensdagochtend op Circuito de Jerez Angel Nieto. Kenan Sofuoglu is op het Zuid Spaanse circuit gespot op een MV Agusta F3 800, de nieuwe World Supersport machine van de Italiaanse motorenfabrikant.

Kenan Sofuoglu heeft zijn wedstrijdhelm al enige tijd aan de wilgen gehangen. Ondanks dat de vijfvoudig wereldkampioen zelf al enige tijd niet meer actief is al wedstrijdcoureur is de bekende Turk nog wel nauw betrokken bij de sport als manager van zijn landgenoten Toprak Razgatlioglu, Can – en Deniz Oncu en ook zijn jonge neefje Bahattin Sofuoglu.







Nu traint Sofuoglu zelf nog wel regelmatig met zijn landgenoten op zijn eigen circuit in zijn geboorteland. Dinsdag reisde de voormalig World Supersport coureur samen met zijn protegé Can Oncu naar Spanje waar voor Oncu woensdag en donderdag een tweedaagse test op het programma staat met het Kawasaki Pucetti Racing Team. Ook Bahattin Sofuoglu zou met het tweetal meereizen om op het Spaanse circuit met zijn nieuwe team, het MV Agusta Reparto Corse-team twee dagen te gaan testen. De jongste Sofuoglu kreeg vanwege een positieve Covid-19 test echter geen toestemming om naar Spanje af te reizen.

Het MV Agusta Reparto Corse-team vroeg na het horen van het nieuws dat de dit seizoen in de WorldSSP klasse debuterende niet aanwezig kon zijn bij de test Kenan Sofuoglu de plaats in wilde nemen van zijn neef. De vijfvoudig wereldkampioen stemde hiermee in, en zo zagen we de 43-voudig racewinnaar woensdagochtend in Jerez zijn eerste ronden maken op de MV Agusta F3 800, de nieuwe machine die vanwege de reglementswijzigingen dit seizoen toegelaten is tot het FIM Supersport World Championship.

Naast Kenan Sofuoglu zal ook de Fin Niki Tuuli de komende twee dagen in actie komen op de MV Agusta F3 800. Tuuli vormt in 2022 samen met de vanuit de WorldSSP 300 klasse overgekomen Bahattin Sofuoglu het MV Agusta Reparto Corse-team.

In goed gezelschap
Naast het het MV Agusta Reparto Corse-team komen ook de WorldSSP teams Puccetti Kawasaki (Can Oncu en Yari Montella), Provec Kawasaki (Ana Carrasco) en Motozoo Kawasaki (Ben Currie en Jeffrey Buis) woensdag en donderdag in actie. Zij hebben daarnaast gezelschap van het Kawasaki Racing Team (Jonathan Rea en Alex Lowes), Team HRC (Iker Lecuona en Xavi Vierge), Puccetti Kawasaki (Lucas Mahias) en ook rijdt HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl tijdens de eerste dag de nodige ronden op de 2022 Honda RC213V MotoGP machine.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter