Voor Koen Zeelen is het tweede IDM weekend van het seizoen in Zolder uitgelopen op een flinke teleurstelling. Al tijdens de eerste vrije training kwam de IDM Supersport 600 coureur hard ten val met als gevolg o.a. een gebroken middenvoetsbeentje en een vroegtijdig einde van het weekend.

Na een lange pauze van twee maanden, met daarin enkele succesvol afgewerkte tests, stond voor Limburger Koen Zeelen het tweede race-weekeind voor het IDM Supersport 600 op het programma op het Belgische circuit van Zolder.

In de zevende ronde van de eerste vrije training ging het helaas voor Zeelen al behoorlijk mis. Bij het uitkomen van bocht vier lag er olie van een kapot gelopen motor op de baan, waardoor de Yamaha coureur met een flinke high-sider van zijn motor werd geworpen. Na medische assistentie ter plaatse werd Zeelen overgebracht naar het nabij het circuit gelegen ‘Medical Center’.

Na een eerste check hier werd Zeelen vervolgens naar het ziekenhuis van Hasselt gebracht voor verder medisch onderzoek en behandeling. Hier werd duidelijk dat er naast de nodige kneuzingen en een volledig stijf lichaam, geluk had gehad met ‘slechts’ een gebroken middenvoetsbeentje ter plaatse van de buitenzijde van zijn linker voet.

Koen Zeelen: “Het is enorm balen dat het weekend op deze wijze ten einde is gekomen. Ik werd echt hard van mijn motor af geworpen zonder ook maar enige waarschuwing. Al snel voelde ik dat er iets aan mijn voet niet goed was. Nu is het helaas tijd om goed te herstellen om zo snel mogelijk weer mobiel te zijn.”

Binnenkort heeft Zeelen een afspraak voor een tweede medisch onderzoek en overleg voor het bespoedigen van het herstel bij de in de motorsport bekende Dr. Luijten in Breda.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag