Pedro Acosta’s MotoGP-debuut uitgesteld

4409
pedro-acosta
Pedro Acosta (l) en Red Bull KTM Ajo teambaas Aki Ajo (r) | foto© KTM Images

Pedro Acosta moet nog even wachten op zijn MotoGP debuut. De jonge Spanjaard zou afgelopen maandag in Jerez een aantal ronden rijden op de KTM RC16, maar de slechte weersomstandigheden in Zuid Spanje gooiden roet in het eten.

Pedro Acosta won onlangs in Valencia de laatste Moto2 race van het seizoen. Wat velen op dat moment nog niet wisten was dat de jonge Spanjaard voorafgaand aan deze finalewedstrijd een weddenschap had afgesloten met KTM-motorsportdirecteur Pit Beirer. Het tweetal had onderling de deal gemaakt dat indien Acosta de race zou winnen Beirer hem een testrit op een KTM MotoGP machine diende aan te bieden. En zoals bekend, Acosta won de Moto2 race op Circuit Ricardo Tormo. Beirer hield vervolgens woord en zorgde ervoor dat Acosta afgelopen maandag in Jerez aan het einde van de dag een aantal ronden mocht rijden op één van de machines van het KTM MotoGP testteam.

Een perfecte mogelijkheid aangezien het Zuid-Spaanse circuit de afgelopen dagen door KTM was afgehuurd en naast het MotoGP testteam (met o.a. Dani Pedrosa en Jonas Folger) ook Red Bull KTM Ajo Moto3 (Jose Rueda en Deniz Oncu) en Moto2 team (Pedro Acosta en Albert Arenas) er een privé test afwerkte.

De bedoeling was dan ook dat Acosta maandag aan het einde van de afsluitende testdag een aantal ronden zou gaan rijden op de KTM RC16. De weersomstandigheden verslechterden maandag gedurende de dag echter dusdanig dat het uiteindelijk niet verantwoord was om Acosta zijn belofte in te lossen. Wanneer er een herkansing komt is nog niet bekend, maar dat deze er op korte termijn komt moge duidelijk zijn aangezien een weddenschap volgens Beirer nu eenmaal moet worden nagekomen.

Pedro Acosta was echter niet voor niets naar Jerez gekomen, zo reed hij zondag 76 ronden op een droge baan alvorens maandag het weer roet in het eten gooide.

Pedro Acosta: “We hebben veel dingen kunnen testen en de resultaten die we tijdens deze test hebben behaald zijn goed. We verlaten Jerez met een goede smaak in onze mond en met duidelijke doelstellingen voor de volgende test.”

In tegenstelling tot Acosta reed Albert Arenas maandag nog wel de nodige ronden, zo reed de Spanjaard tijdens zijn tweede dag voor Red Bull KTM Ajo drieëntwintig ronden op een droge en vijftien ronden op een natte baan.

Albert Arenas: “Na de eerste dagen met het team is het gevoel over de motor en het team erg positief. “We hadden de tijd om elk teamlid te leren kennen en zoveel mogelijk te werken als het weer ons toeliet. Op droge omstandigheden kon ik me goed aanpassen aan de motor, en ik kon ook op natte omstandigheden rijden om mijn gevoel op de motor en oefenstarts te verbeteren. Het was maandag niet de meest perfecte dag, maar het was een productieve test en ik ben erg blij om hierna de winterstop in te gaan. Ik kijk ernaar uit om weer op deze motor te rijden en met het team aan 2023 te beginnen!”

Voor Acosta en Arenas breekt er na deze privé test een lange winterstop aan. Zo zal men pas in maart voor het eerst weer in actie komen als de op Autodromo Internacional do Algarve de Official Moto2 & Moto3 Test op het programma staat, het circuit waar eind maart tevens de eerste Grand Prix van 2023 wordt verreden. Of het ook zo lang duurt alvorens Acosta zijn weddenschap ingelost wordt is niet bekend, het KTM MotoGP testteam kent namelijk geen beperkingen als het gaat om het aantal testdagen, zij zullen in de komende wintermaanden nog wel een aantal keren ergens op een circuit de nodige ronden rijden. De vraag is echter of Acosta dan ook gerechtigd is om op te stappen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter