Pepijn Bijsterbosch in 2021 met EGS-alpha-Van Zon-BMW Team in IDM Superbike 1000

312
pepijn-bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch - 2020 | foto© Dino Eisele

Pepijn Bijsterbosch zal in 2021 in de Superbike 1000 klasse van het IDM uit gaan komen voor het EGS-alpha-Van Zon-BMW Team. De Nederlander is, naast Ilya Mikhalchik, Tim Eby en Jan Mohr, één van de vier coureurs die komend seizoen deel uitmaakt van het Belgische team onder leiding van Werner Daemen.

Het EGS-alpha-Van Zon-BMW Team heeft woensdagochtend haar coureurs voor het 2021 IDM seizoen bekend gemaakt. Het team zal met maar liefst vier rijders aan de start verschijnen in de Superbike 1000 klasse.

Zo zullen tweevoudig Duits kampioen Ilya Mikhalchik (2018, 2019) en Tim Eby beiden komend seizoen opnieuw deel uitmaken van het team. De Oekraïner en de Duitser krijgen echter gezelschap van een tweetal nieuwkomers, te weten de Oostenrijker Jan Mohr en Nederlander Pepijn Bijsterbosch.

Voor Bijsterbosch is het een “terugkeer naar huis”, want in 2015 en 2016 maakte hij met het BMW-team van Werner Daemen als zijn eerste kilometers in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap. In 2019 kende Bijsterbosch tot nu toe zijn beste seizoen in de klasse, destijds werd hij op een BMW S 1000 RR derde in de titelstrijd en met zijn expertise gecombineerd met de expertise van het zeer ervaren team is hij dan ook vastberaden om komend seizoen dit resultaat op zijn minst te gaan herhalen.

Pepijn Bijsterbosch: “Ik ben erg blij dat ik na al die jaren weer terug kan keren bij het team van Werner. We hebben altijd heel goed samengewerkt. Het maakt me erg gelukkig om weer deel uit te maken van het ‘oude’ team. Het materiaal dat we van BMW krijgen is zeer, zeer goed en dat is een extra motivatie voor mij. Ik wil dit jaar opnieuw in de top drie van het kampioenschap eindigen en daar zal ik alles voor geven!”

Werner Daemen, teammanager: “Ik ben echt tevreden met de team line-up voor het seizoen 2021. Ik denk dat onze kansen om met Ilya opnieuw voor de titel te strijden zeer goed zijn. Ik ben er zeker van dat Jan, onze nieuwe aanwinst, en Pepijn, een oude vriend, ook vooraan mee gaan doen. Tim heeft vorig jaar al laten zien dat hij goed kan rijden en dat hij uit echt racehout gesneden is. Zijn blessure heeft hem vorig jaar enigszins parten gespeeld, maar dat zou hij nu achter zich moeten hebben gelaten. Onze coureurs mogen zich allemaal thuis voelen in ons team en zich mengen in de topgevechten. Als we allemaal gezond blijven, wordt het een mooi seizoen en ik ben er zeker van dat we met onze sterke line-up in de voorste gelederen zullen meedraaien. Daar ben ik blij om.”

Het 2021 IDM seizoen gaat in het laatste weekend van april van start, plaats van handeling voor het openingsweekend van het seizoen is de Eurospeedway Lausitz.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App