Pit Beirer: “Marc Marquez rijdt in 2024 niet voor KTM, maar wie weet….”

5912
Pit Beirer tijdens het programma "Sport und Talk aus dem Hangar-7" | foto© Red Bull Content Pool

Marc Marquez was afgelopen maandagavond te gast bij ServusTV-programma “Sport und Talk im Hangar-7”. Naast de Repsol Honda Team coureur nam ook KTM Motorsports directeur Pit Beirer deel aan het gesprek en dat zorgde voor best wel een aantal opmerkelijke uitspraken op.

Veel motorsportfans keken er naar uit, het ServusTV-programma “Sport und Talk im Hangar-7” van maandagavond 14 augustus met als gasten o.a. Marc Marquez en KTM Motorsports directeur Pit Beirer. Vanzelfsprekend konden de geruchten over een mogelijke samenwerking tussen de achtvoudig wereldkampioen en de Oostenrijkse motorenfabrikant niet uitblijven en het duurde inderdaad dan ook niet lang alvorens het onderwerp ter tafel kwam.

Marc Marquez bevindt zich in de moeilijke situatie om “contractueel” trouw te blijven aan Honda en ondertussen naar zijn toekomst te kijken. Hij zal de miljoenenovereenkomst met de Japanse fabrikant zoals het nu lijkt respecteren, maar in gedachten is er een Europese fabrikant: KTM. De deal is niet van de ene op de andere dag mogelijk, maar het management in Mattighofen begint erin te geloven dat er voor het 2025 MotoGP-seizoen 2025 wel van alles mogelijk is, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Volgens de Oostenrijker zijn de deuren dan ook zeker nog niet definitief gesloten.

Pit Beirer: “Het is een compliment voor ons om met hem geassocieerd te worden… Marc is met 59 overwinningen veruit de meest succesvolle MotoGP coureur. Helaas ben ik bang dat Marc volgend jaar niet in ons team zit. Zoals bekend, hij heeft nog een contract voor 2024. We bespraken het en hij gaf ons meteen een duidelijk antwoord, dat is genoeg voor ons. Maar dat neemt niet weg dat we hem alle succes wensen om zo snel mogelijk weer aan de top te staan. De hele paddock wil dat Marc weer vooraan meedoet, want het MotoGP wereldkampioenschap heeft hem gewoon nodig.”

Toen Marquez er vervolgens door de presentator naar werd gevraagd begon de Spanjaard te lachen, een vraag die hijzelf natuurlijk wel aan zag komen.

Marc Marquez: “Ik heb gewoon nog een contract voor volgend jaar bij Honda. Maar het moge duidelijk zijn dat KTM zich de afgelopen tijd wel sterk verbeterd heeft. Ze komen stap voor stap dichter bij de top, op dit moment zijn ze zelfs het tweede motormerk in de koningsklasse. Ik ben er echter van overtuigd dat ze op termijn de nieuw nummer 1 zullen zijn. Ambitie zit in het DNA van KTM. Ze hebben de juiste beslissingen genomen met het aantrekken van de juiste ingenieurs, de goede coureurs en het organiseren van het team. Ik vind wat ze in de MotoGP hebben gedaan fantastisch. Ik vind het geweldig wat ze tot nu toe al bereikt hebben.”

Nu weten we allemaal dat Marquez tot een tot aan het einde van het seizoen 2024 doorlopend contract heeft, maar de oplettende MotoGP fan zal zich ook de woorden van Repsol Honda teambaas Alberto Puig herinneren waarin hij vertelde dat mocht Marquez zijn contract vroegtijdig willen beëindigen dat Honda daar zijn medewerking aan zal verlenen. Vooralsnog lijkt hier echter nog geen sprake van te zijn dus.

Ondanks dit lijkt er echter wel al een soort van mondelinge overeenkomst te zijn tussen de twee partijen, mede dankzij de tussenkomst van de hoofdsponsor Red Bull. Het huwelijk is voorlopig dus alleen uitgesteld.

De 30-jarige Spanjaard heeft geen tijd te verliezen, een competitief MotoGP-prototype is nodig om een negende wereldtitel in de wacht te slepen. Op dit moment waait de wind in de juiste richting voor de Europese merken.

Marc Marquez: “Racen is een constante evolutie. En als je achteroverleunt en ontspant, zullen anderen zich bij je aansluiten.”

Kortom, de komende tijd zullen Marquez’s zijn persoonlijk manager, de verantwoordelijke mensen van KTM en Red Bull ongetwijfeld nog wel een aantal keren bij elkaar op de koffie gaan. Niet om over koetjes en kalfjes te praten maar over een deal waarmee vele zo niet tientallen miljoenen euro’s gemoeid zijn. Maar alvorens het zover is heeft KTM eerst nog een andere klus te klaren, het bezorgen van een MotoGP zitje van Pedro Acosta voor 2024 binnen de KTM MotoGP familie.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’