Vrijdag 15 februari, 15.00 – 15.30 uur wordt op de Motorbeurs in Utrecht de single Ride gepresenteerd. De titletrack van het theaterspektakel Jumping Jack wordt dan live uitgevoerd door hoofdrolspelers Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, de Jumping Jack Band en twintig rockgitaristen.

Het muziektheaterspektakel Jumping Jack over het leven van de roemruchte motorcoureur Jack Middelburg is van 9 t/m 19 mei te zien op het TT Circuit Assen. Middelburg geldt als een van de ‘grote drie’ van de Nederlandse motorsport. In 1980 won hij de TT; vier jaar later verongelukte hij tijdens een nationale race in Tolbert. Centraal in de voorstelling, waarin theater, motorrace en muziek samenkomen, staat de relatie tussen de stoere, maar tragische Jack en zijn kleindochter July, die hem een betere en veiliger toekomst wenst. De regisseur van het meeslepende en ontroerende spektakel met twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen is Frank Lammers: “Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theatervoorstelling met een motorracer in de hoofdrol.”

De titletrack Ride is onderdeel van de soundtrack van Jumping Jack. De voorstelling speelt zich af in de jaren zeventig en de muziek sluit daarbij aan. Lammers: “Het wordt muzikaal rauw en ongekunsteld. Dat past ook bij de even markante als flamboyante persoonlijkheid van Jack Middelburg. Een bijzonder kleurrijke figuur en een van onze laatste grote motorracers. Hij had een levenswandel die wel twintig voorstellingen in zich draagt.” Ride wordt op de single, in Utrecht en tijdens de voorstellingen gezongen door hoofdrolspelers Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje) en Julia van der Vlugt (Orkater: Julius Caesar). Singer/songwriter Lucas Hamming (All Stars de musical) speelt de manager van Jack en is de leadzanger van de Jumping Jack Band. Live muziek past bij Jumping Jack, vindt componist en muzikaal leider Jan Tekstra: ‘We hebben het nummer ook opgenomen zoals dat in de jaren zeventig vaak ging: gezamenlijk spelen en zoekend naar de juiste sound.”

Lancering
Tijdens de Motorbeurs in Utrecht wordt zowel de single Ride als de bijbehorende videoclip gelanceerd. De ‘making of’ is te zien en horen op https://youtu.be/6Hcr9mo78e0. Rec Play Records brengt de single internationaal uit. De hoofdrolspelers en Frank Lammers worden in Utrecht live geïnterviewd en ook is er een optreden van de Jumping Jack Band met twintig gitaristen.

BUOG presenteert: Jumping Jack, TT Circuit, Assen, 9 t/m 19 mei 2019

Voor kaarten en informatie: www.jumpingjack.nu