Randy Krummenacher in 2022 ook van start in Italiaans Superbike kampioenschap

1211
randy-krummenacher
Randy Krummenacher (m) | foto© Keope Motor Team

Randy Krummenacher gaat in 2022 ook van start in de Superbike klasse van het Italiaanse wegracekampioenschap, het CIV. De voormalig World Supersport wereldkampioen, die onlangs al een contract tekende om komend seizoen van start te gaan in het FIM EWC, heeft hiervoor een contract getekend bij het Keope Motor Team.

Nog niet zolang geleden werd bekend dat Randy Krummenacher in 2022 niet meer van start zou gaan in het FIM Supersport World Championship. De Zwitser, die in 2019 wereldkampioen werd in de klasse, kon het niet eens worden over een nieuw WorldSSP contract en besloot de overstap te maken naar het FIM Endurance World Championship. Hij tekende hiervoor een contract met het Wojcik Racing Team, het Poolse team waar hij in 2022 Sheridan Morais en Dan Linfoot als teamgenoten treft.

Naar nu bekend is geworden zal dit niet de enige competitie zijn waar we de 31-jarige coureur in 2022 in actie gaan zien komen. Krummenacher zal namelijk ook aan de start verschijnen in het sterk bezette Italiaanse Superbike kampioenschap, het CIV. Hij zal hier aan de start verschijnen op een Yamaha YZF-R1M van het Keope Motor Team.

Het Italiaanse team, dat wordt ondersteund door Yamaha Motor Italy, heeft de Zwitser gekozen als vaste coureur die, wanneer het wedstrijdschema het toelaat, zal worden geflankeerd door de Italiaanse coureur Niccolò Canepa.

Randy Krummenacher: “Het CIV Superbike-project met Yamaha en het Keope Motor Team is mij van meet af aan zeer goed bevallen. Ik ken teammanager Stefano Morri al enige tijd en kan zeggen dat ik volledig vertrouwen in hem en Paolo Orsini (team directeur) heb. Dankzij de steun van Yamaha weet ik dat ik een sterk pakket zal hebben en ik zal mijn best doen om dat maximaal te benutten. Weer met een Superbike racen, in zo’n kampioenschap op hoog niveau, motiveert me echt en ik kan niet wachten op de eerste tests. Onze verwachtingen voor 2022 zijn erg hoog en ik zal er alles aan doen om deze waar te maken. Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen om dit project vorm te geven – de Italiaanse tak van Yamaha Motor Europe, het Keope Motor Team en alle sponsoren die bij dit project betrokken zijn.”

2022 CIV kalender:

  • 02-03 april: Misano
  • 07-08 mei: Vallelunga
  • 18-19 juni: Mugello
  • 30-31 juli: Misano
  • 17-18 september: Mugello
  • 08-09 oktober: Imola


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter