Ricardo Brink zal komend weekend definitief zijn opwachting maken als Endurance World Championship coureur tijdens de 2019 editie van de Bol d’Or. De coureur uit IJsselmuiden neemt de plaats in van de geblesseerde Xavier Simeon binnen VRD Igol Pierret Experiences.

Ricardo Brink reisde onlangs al naar het Paul Ricard Circuit voor een test met het VRD Igol Pierret Experiences Team. Deze test verliep voor de IDM Superbike 1000 coureur boven verwachting goed en het team besloot hem naast de drie vaste coureurs Florian Alt, Florian Marino en Xavier Simeon als vierde en reserverijder in te schrijven voor de 2019 editie van de Bol d’Or.

Brink reisde maandag af naar Le Castelet met de gedachte om komend weekend als vierde rijder op de reservebank plaats te nemen. Dinsdag werd er op het Paul Richard circuit door een groot aantal deelnemers nog een laatste test afgewerkt, een test die naar nu bekend is erg ongelukkig is verlopen voor de Belg Xavier Simeon.

De voormalige Belgische MotoGP coureur kwam gedurende de dag hard ten val waarbij hij een aantal vervelende blessures opliep waaronder een gebroken hand, een uit de kom geschoten schouder en een flinke klap op zijn hoofd. Simeon is inmiddels huiswaarts gekeerd en zal komend weekend definitief niet in actie kunnen komen.

Door de afmelding van Simeon zal Brink nu komend weekend als vaste rijder naast Marino en Alt in actie komen en binnen het VRD Igol Pierret Experiences Team zijn debuut maken als coureur in het FIM Endurance World Championship.

 

Handige links 2019 editie Bol d’Or:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV 
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App