Sander Kroeze vierde en vijfde tijdens CEV races in Portimão

430
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© OnePercent Magazine

Sander Kroeze is als vierde en vijfde gefinisht in de CEV Superstock 600 wedstrijden in Portimão. Gedurende de lange wedstrijden had de 19-jarige coureur toch meer last van zijn blessures vergeleken met de trainingen. Sander zat daardoor niet echt lekker op de motor, maar scoorde in beide wedstrijden wel goede punten voor het kampioenschap.

Sander Kroeze moest vanwege een polsblessure de races van de derde ronde van het CEV Superstock 600 kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen weekend (2 t/m 4 juli) was de coureur uit Mussel weer van de partij in Portimão. Het Portugese circuit was nieuw voor Sander. De vrije trainingen gebruikte hij dan ook om stap voor stap vooruitgang te boeken. De pols was zeker nog niet pijnvrij, maar het was wel mogelijk om te racen op het uitdagende circuit. De baan in Portimão wordt “The Rollercoaster”, oftewel achtbaan, genoemd, gezien de hoogteverschillen en spectaculaire bochtencombinaties.

Tijdens de kwalificaties was Sander goed onderweg, waarbij hij zich als derde in de CEV Superstock 600 klasse wist te kwalificeren. Met zijn snelste rondetijd stond de easyRace Team rijder zestiende overall op de grid samen met de Moto2 rijders. Zondag werden er twee races verreden in Portugal. Helaas kreeg Sander tijdens de lange races wel meer last van zijn pols vergeleken met de trainingen. In de eerste race maakte Sander deel uit van een groepje van vier, die in gevecht waren voor de laatste podiumpositie in de CEV Superstock 600 klasse. Na zeventien ronden kwam Sander als vijfde over de eindstreep. Ook in de tweede race streed Sander voor een podiumplaats en eindigde als vierde. Niet het podium waar Sander eerder het seizoen op stond, maar gezien de hinder van zijn blessure scoorde hij veel belangrijke punten voor het kampioenschap.

Sander Kroeze: “Ik had dit weekend vanwege mijn blessures nog niet het tempo wat ik kan rijden. Ook was Portimão een nieuwe baan voor mij en het is zeker geen gemakkelijk circuit om onder de knie te krijgen. Gedurende de trainingen hebben we wel ons tempo goed kunnen opbouwen. Helaas had ik tijdens de races meer last van mijn pols en ik had ook last van nek. We hebben wel twee keer kunnen finishen en goede punten kunnen scoren. Dat was voor nu het belangrijkste.”

Sander staat momenteel op een vijfde positie in het kampioenschap ondanks dat hij de twee races in Catalunya niet kon rijden. De volgende ronde van het CEV Superstock 600 kampioenschap staat gepland in het weekend van 22 t/m 25 juli op Motorland Aragon.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter