SBK: Cudlin in Zolder naar derde zege op een rij

75

Damian Cudlin bezorgde het Nederlandse RAC Racing Team de zege in de eerste race van het tweede IDM weekend op een kletsnat circuit van Zolder. Gareth Jones en Michi Ranseder waren de overige podiumgangers.

<p>Kevin Valk mocht van pole vertrekken en had een goede start. Bij het aanremmen voor de laatste chicane zette de jonge RAC Racing rijder zijn BMW S 1000 RR brutaal naast de Yamaha van de leidende Matej Smrz om vervolgens als eerste over start-finish te komen. </p> <p><br /> </p> <p> In de volgende twee ronden bleef &ldquo;Kevindish&rdquo; prima aan de leiding rijden met Smrz in zijn spoor en de beiden liepen snel weg van de achtervolgers bestaande uit Gareth Jones, Damian Cudlin en Erwan Nigon. </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Bij het ingaan van de vierde ronde remde Kevin zichzelf onderuit bij het aanremmen van de eerste bocht en was zijn wedstrijd over. Een halve ronde later deed Smrz hetzelfde waardoor Gareth Jones zichzelf plotseling aan de leiding zag.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Jones kon de leiding echter niet lang behouden en werd in &eacute;&eacute;n ronde gepasseerd door zowel Cudlin als Nigon. Vervolgens was het de beurt aan een ontketende Erwan Nigon die de leiding overnam en een gaatje sloeg naar Cudlin en Jones.</p> <p> </p> <div><br /> </div>

<p>Cudlin bleef echter rustig en begon vanaf halverwege de race langzaam maar zeker aan zijn achterstand te knabbelen waardoor de race een spannend slot tegemoet leek te gaan. Die spanning kwam er echter niet omdat ook Nigon op een onzachte manier kennis maakte met het asfalt van Zolder en uit de wedstrijd schoof.</p> <p><br /> </p> <p>Damian Cudlin had vervolgens de race onder controle waarbij het einde wat onverwachts kwam door een rode vlag op twee ronden van het einde. Gareth Jones en Michi Ranseder reden op flinke afstand van elkaar naar de plaatsen twee en drie.</p> <p> Op de vierde plaats finishte Arie Vos. De Osse motorzaakhouder kwam in de openingsronden naar de zevende plaats en door het uitvallen van Valk, Smrz en Nigon schoof Arie keurig door naar de vierde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Koen Zeelen reed wat verder naar achteren ook een leuke race die echter jammer genoeg na 11 ronden eindigde in de grintbak van de eerste bocht. Ook Koen kwam er zonder kleerscheuren vanaf maar het team heeft nog wel wat werk om de motor weer klaar te krijgen voor de tweede race later op deze zondag.</p> <p><br /> </p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong><br /> <br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/IDM/Superbikes/cudlin-in-zolder-naar-derde-zege-op-een-rij/tabid/74/iNews_ID/32152/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe></p>